Onda es compromet a continuar oferint les beques de treball per a persones amb discapacitat en 2019

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament d’Onda per a oferir, en aquest 2019, cinc beques per a persones amb discapacitat i, d’aquesta forma, afavorir la integració d’aquestes i proporcionar-los una oportunitat i experiència d’accés al mercat laboral. L’alcalde ha entregat els diplomes hui als beneficiaris d’aquest programa durant el 2018 i ha assegurat que “des del departament que dirigeix la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, s’han posat en marxa aquestes ajudes per a generar oportunitats entre els sectors que tenen més complicat l’accés a llocs de treball amb la finalitat de facilitar una inserció que a vegades resulta complicada. Dins de les possibilitats del consistori, aquest equip de govern treballa perquè la ciutat avance sense deixar-se a ningú en el camí i oferint oportunitats per a tots”.

En aquest cas, les beques han suposat exercir diferents activitats durant dos mesos consecutius i han estat dirigides a persones amb discapacitat psíquica, mental, física o sensorial de, almenys un 33%, que no siga incapacitant per al desenvolupament d’aquesta labor. Així mateix, s’han pogut beneficiar persones en situació de desocupació que no tinguen una altra ocupació o participació en activitats empresarials, l’edat de les quals està compresa entre els 18 i els 64 anys i que posseïsquen el veïnatge d’Onda.

“L’objectiu primordial de les beques és afavorir el dret a la integració de les persones amb discapacitat en el món laboral. És important que adquirisquen una experiència com aquesta que els puga servir per a promocionar-se i obtenir una sèrie de coneixements que es puguen aplicar en altres treballs. Amb iniciatives com aquesta facilitem que Onda siga una ciutat més integradora i se suma a una gran quantitat d’accions d’inclusió que es desenvolupen des de l’Ajuntament i que ens permeten ser un referent en aquests temes”, ha explicat Huguet que ha conclòs dient que “programes com aquest resulten un èxit i ens situen com a referent en inclusió social, per això continuarem treballant en aquesta línia i els pressupostos municipals d’enguany contemplen que es continue duent a terme”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.