Onda entra a formar part de la ‘Red Española de Ciudades Inteligentes’

La Junta Directiva de la ‘Red Española de Ciudades Inteligentes’ ha acceptat la inclusió d’Onda en aquesta associació com a ‘Municipi Amic’ i així ho ha comunicat oficialment a l’Ajuntament en els passats dies. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha mostrat la seua satisfacció per aquest fet i ha destacat que “gràcies al treball que fem des de l’inici de legislatura, Onda entrarà en aquest club de ciutats intel·ligents amb l’objectiu de propiciar el progrés econòmic, social i empresarial de la ciutat a través de la innovació i el coneixement, recolzant-se en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Cal recordar que, recentment, hem adjudicat el contracte per a la creació d’una plataforma Smart City i diferents components que suposaran que la nostra ciutat siga la primera de la província a tindre una gestió intel·ligent”.

La RECI té per objecte la generació d’una dinàmica entre ciutats amb la finalitat de disposar d’una xarxa espanyola de ciutats intel·ligents que han de promoure la gestió automàtica i eficient de les infraestructures i els serveis urbans, així com la reducció de la despesa pública i la millora de la qualitat dels serveis, aconseguint d’aquesta manera atraure l’activitat econòmica i generant progrés. La innovació i el coneixement, recolzats en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), són les claus sobre les quals basar el progrés de les ciutats en els pròxims anys, fent més fàcil la vida dels ciutadans, aconseguint una societat més cohesionada i solidària, generant i atraient talent humà i creant un nou teixit econòmic d’alt valor afegit. La cooperació del sector públic i el privat, la col·laboració social sense exclusions i el desenvolupament del treball en la xarxa, són elements fonamentals que permeten desenvolupar entre tots, un espai innovador que fomente el talent, les oportunitats i la qualitat de vida en l’entorn urbà. Així mateix, Onda passarà a formar part en la categoria de ‘Municipi Amic’ ja que és la que es reserva en aquesta associació per a les ciutats menors de 50.000 habitants.

 

Huguet ha conclòs explicant que “tot això el podem dur a terme gràcies a que, al principi de la legislatura, aquest equip de govern va desenvolupar una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que va obtindre una subvenció dels Fons Feder de la Unió Europea que suposarà una inversió de 5 milions d’euros per a la transformació d’Onda. Entre aquestes accions està la creació d’aqueixa plataforma i els seus primers components, que significaran un gran pas per a la nostra localitat. Ara, amb la inclusió del municipi en la xarxa, podrem millorar la gestió d’aquesta tecnologia, ja que es podran compartir experiències i solucions amb altres ciutats que també implementen estratègies de gestió intel·ligent com Onda”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.