Onda compta amb la col·laboració d’ASCER per a elaborar el Pla Estratègic Industrial

L’Ajuntament d’Onda ha rebut als representants de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) en una reunió en la qual s’ha tractat el Pla Estratègic Industrial que està elaborant el consistori onder per a adaptar-se a la Llei Valenciana de Polígons i Àrees Industrials. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha manifestat en finalitzar la trobada que “la patronal taulellera ha mostrat la seua total col·laboració amb aquest pla que ens ha d’ajudar a asseure les línies d’actuació en la nostra indústria més potent, per a estar preparats en el futur, i que tant les institucions com les empreses remem en la mateixa direcció. És una aposta valenta d’aquest equip de govern, impulsada des de l’àrea de Dinamització Econòmica, que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, i de la qual presentarem diversos avanços la setmana vinent en el marc de Cevisama”.

Així, des d’ASCER faran arribar unes enquestes a les empreses situades a Onda per a conéixer la situació en la qual es troben i diversos aspectes que es podrien millorar a través d’aquest pla estratègic. “Aquest equip de govern, des de l’inici d’aquesta legislatura, ha tingut molt clar que volem construir la ciutat entre tots, per això sempre hem consultat l’opinió dels diferents agents socials en les accions importants que emprenem en el dia a dia per a millorar el futur de la nostra ciutat. Ara, en un projecte tan ambiciós com aquest pla, tindrem en compte l’opinió de les indústries locals perquè són les que, al final, fomenten l’economia i ens permeten crear oportunitats”, ha indicat Huguet.

L’alcalde ha explicat també que en la trobada amb la patronal de la indústria ceràmica s’han debatut altres aspectes d’especial interés per a Onda, entre els quals es troba el foment de cursos de formació per a persones en situació de desocupació en allò que es demanda per les empreses del sector i ha comentat que “aquesta és una iniciativa que vam posar en marxa res més començar les labors de govern i que des d’ASCER ens han agraït, ja que no es fa en cap altra localitat de l’entorn ceràmic ni es desenvolupa des d’una altra administració. D’aquesta forma, coneixent les necessitats de les empreses, ens trobem que quan finalitzen els cursos, les persones tenen més fàcil l’accés a un lloc de treball”. Fruit d’aquest enteniment es van crear en el seu moment els cursos de carreter, de logística i de procés ceràmic i enguany s’afegirà un nou cicle formatiu de col·locació de rajoles, “tot això gràcies a la informació que rebem de les demandes que tenen les empreses i que cobreixen amb dificultat”, ha conclòs Ximo Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.