Onda avalua l’estat de les seues sendes homologades amb un resultat satisfactori

 

L’Ajuntament d’Onda ha dut a terme un control de qualitat sobre les sendes homologades en el terme municipal. El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Ángel Badenas, ha explicat que “com saben, existeixen una sèrie de rutes en el municipi que, a part d’haver fet un treball de desbrossament i neteja al setembre, un tècnic especialista de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) ha dut a terme un estudi de l’estat i ha destacat la bona qualitat d’aquestes sendes en el seu transcurs per Onda. L’equip de govern que dirigeix l’alcalde, Ximo Huguet, ha sigut sempre molt acurat amb el medi ambient i durant la legislatura hem desenvolupat múltiples accions per a la cura del nostre entorn, ja que pensem que, si tenim major sostenibilitat, la qualitat de vida de la ciutadania també augmenta”.

L’estudi ha consistit a controlar l’estat de la senyalística horitzontal, que són les senyals que van indicant en algunes de les pedres el camí pel qual transcórrer, i que amb el temps es van deteriorant si no es realitza el manteniment. Pel que respecta a la senyalística vertical, s’ha restablit les que estaven deteriorades per actes vandàlics “que desafortunadament succeeixen. Vull fer una crida a aqueixa gent que li agrada gaudir del gran patrimoni natural que té Onda perquè respecte aquest tipus de senyals, ja que l’Ajuntament té el compromís de fer el manteniment continuat i així l’ha fet fins ara, però desgraciadament aquests actes succeeixen més sovint del que desitjaríem”, indica Badenas.

A més, fruit de l’estudi, l’Ajuntament actuarà en dos de les sendes homologades de la localitat per a millorar-les. “Actuarem per a evitar una incorporació a carretera a la senda que va a El Salvador mitjançant un itinerari diferent. Així mateix, a la senda dels Coves Gelades, hem plantejat un recorregut alternatiu provisional perquè en una de les zones en les quals transcorria ha sigut ocupada pel propietari mentre busquem una solució definitiva i estudiem com es va aconseguir l’homologació en el seu moment, per a poder tornar a gaudir d’aquesta ruta”, comenta el tinent d’alcalde i afig que “per a aquests estudis també hem rebut la col·laboració d’aquelles persones que també són usuàries d’aquests camins i a les quals vull agrair aqueixa predisposició i col·laboració”.

En definitiva, Badenas ha afirmat que “l’estudi llança que tenim unes sendes homologades amb una alta qualitat amb tots els canvis que s’han fet. Cert és també que en algunes zones puntuals aquestes bones condicions es veuen alterades per factors que no són competència del consistori i que posarem en coneixement de la Conselleria, remetent-li l’informe realitzat, perquè actue en conseqüència, com són el Tomicus, una plaga que va afectar fa alguns anys a diversos arbres d’algunes zones caient a les sendes i que des de l’ens autonòmic no s’han retirat, i l’incendi que vam tindre al Barranc de la Gerra, on el primer any no es podia actuar per a deixar que la vegetació que puga reverdisca per si mateixa, però després no s’ha tornat a fer cap actuació més per a retirar aqueixos arbres cremats”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.