Onda afronta el 2019 com a any clau per als projectes europeus

L’Ajuntament d’Onda afronta aquest 2019, que acaba de començar, com l’any de finalització dels primers projectes que s’executaran finançats amb els Fons Feder de la Unió Europea. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “és un any il·lusionant perquè veurem fets realitat molts dels projectes que afrontem dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI) que redactem a principi de legislatura i que ha obtingut una col·laboració d’Europa per a invertir 5 milions d’euros en la transformació d’Onda. Això ens permetrà dur a terme una sèrie d’accions, moltes de les quals finalitzaran en el 2019 i unes altres que s’iniciaran, que significaran un augment de la qualitat de vida de la nostra ciutadania i l’avanç cap a una ciutat més sostenible”.

Així, l’Ajuntament té previst que en breu es puguen desenvolupar les primeres accions del pla Onda Smart City, que convertirà a la població en la primera ciutat intel·ligent de la província de Castelló. Un altre dels projectes que està en marxa i del qual es podran comprovar els primers resultats en enguany que iniciem és el de la rehabilitació de La Campaneta, la primera fase de la qual ha de finalitzar en uns mesos i que consisteix en l’estabilització de la façana. A  més, s’iniciarà la segona fase que preveu convertir aquest espai en un element dinamitzador i integrador del territori amb múltiples funcions creant espais per a l’oci i l’entreteniment saludable, aproximant l’oferta cultural als barris perifèrics, desenvolupant la capacitació artística i creativa dels potencials usuaris i potenciant els moviments de persones, que donen vitalitat als barris perifèrics per a aconseguir la inclusió entre els diferents actors participants.

D’altra banda, enguany es finalitzaran projectes com el de la construcció d’una cuina al Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco, que permetrà la realització d’un altre tipus de cursos. A més, enguany s’iniciarà l’execució d’una aula de lampisteria en aquesta instal·lació  amb el mateix objectiu de poder diversificar l’oferta formativa.

Un altre dels projectes que obtindran un major impacte i que se subvencionaran amb els Fons Feder és el de la creació d’un bulevard comercial a l’avinguda País Valencià, una acció que té un pressupost de prop d’un milió d’euros i que es troba recollida al Pla d’Acció Comercial, que té com a objectiu dinamitzar l’economia local i facilitar el treball de les empreses d’Onda. Quant al desdoblament de l’avinguda Montanejos, que compta amb un pressupost cofinançat per la UE de 715.000 euros, aquest 2019 s’iniciarà la licitació de l’obra, per a la qual tan sols mancada una autorització de Conselleria, i si els terminis es compleixen, durant aquest mateix any es podran veure finalitzats els treballs de construcció. Així mateix, enguany es redactarà el projecte i començaran les obres de les dues xarxes de carrils bici que té prevista l’EDUSI, la urbana i la interurbana, i que han de millorar la mobilitat sostenible dins del terme municipal de la localitat, així com significar un atractiu més dins del projecte d’Onda com a ciutat saludable. Per part seua, es continuarà amb el canvi de lluminàries en els edificis municipals després que ja s’hagen executat les del CIM i la casa consistorial.

Finalment, Huguet assegura que “es tracta d’un any clau per al desenvolupament de la ciutat, ja que transformarem Onda perquè siga una localitat que es preocupe més pel dia a dia dels seus habitants. Aquest equip de govern ha dut a terme un gran esforç per a poder tirar avant projectes com els que recull l’EDUSI, amb el finançament d’Europa, i fer-ho sempre buscant el benefici de la ciutadania, sense incrementar els impostos i sense minorar altres serveis que ofereix l’Ajuntament”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.