Les obres de reurbanització de la plaça Sinagoga d’Onda avancen a bon ritme

L’alcalde Ximo Huguet, acompanyat de la regidora d’Urbanisme, Marta Piquer, ha visitat les obres de reurbanització de la plaça Sinagoga d’Onda, que continuen avançant al ritme esperat, després de superar una sèrie de dificultats. En aquest moment se segueixen els terminis establits i, una vegada finalitzada la fase d’arqueologia, l’empresa a la qual es va adjudicar el contracte ha iniciat ja els treballs d’instal·lacions, amb l’habilitació dels col·lectors, de la llum i de les comunicacions. Així, una vegada finalitzades aquestes actuacions, es procedirà a la creació una plataforma de fusta sobre una part de la Sinagoga, que podrà ser transitable per als vianants, mentre que la part de baix podrà ser visitada accedint des de les escales medievals o una rampa. També s’augmentarà la superfície de circulació dels cotxes i es crearà una graderia. Però, a més, el consistori instal·larà vegetació, reg per degoteig, mobiliari urbà i noves lluminàries. L’alcalde ha indicat que per al projecte “hem tingut en compte les mesures que han sol·licitat els veïns de la zona, que són els principals afectats, i que la Generalitat ha acceptat, perquè la ciutadania compta per a aquest govern”.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “volem que la ciutadania puga gaudir d’aquesta plaça al més prompte possible, per la qual cosa tractarem que la concessionària puga avançar en els treballs i finalitzar amb les molèsties que s’hagen pogut ocasionar, sobretot, als habitants de la zona en aquest últim any. Hem treballat molt en aquest projecte, sent respectuosos amb els tràmits i amb el patrimoni perquè volem fer les coses bé i que siguen d’utilitat per als onders i per això, tal vegada, el procés s’ha allargat més del que tots haguérem volgut”.

“Aquest tipus de troballes augmenta la riquesa patrimonial de la ciutat i atraurà el turisme, el que demostra que Onda està en un enclavament envejable i amb història, que compta amb molts recursos per a ser una ciutat turística en la qual passar més d’un dia, beneficiant l’economia local” i ha afegit que “la plaça també es convertirà en una zona de la qual la ciutadania podrà gaudir i que fins a aquest moment es trobava degradada”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.