L’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda tanca el 2018 amb un balanç positiu

L’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda, creada al juny del 2017, ha impulsat durant l’últim any diverses accions vinculades a tres eixos temàtics: joventut, turisme i patrimoni. Entre les activitats realitzades destaquen l’organització per primera vegada a Onda de ‘Connecta amb la Ciència’; les Jornades sobre Rehabilitació d’Habitatges i Regeneració Urbana i el Festival Intertrànsit on els artistes locals i convidats van dur a terme estades d’intercanvi en diferents disciplines artístiques amb els visitants. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, fa un balanç molt positiu d’aquestes activitats i explica que “des que vam començar a governar, aquest equip, en contra del que succeïa en la legislatura anterior, ha tingut molt clara aquesta importància del coneixement i l’educació perquè la ciutat avance. Així, vam voler tindre a l’UJI a la nostra ciutat i obrim aquesta aula, recuperant unes relacions amb la universitat que havien quedat malparades. Ara, explorarem possibilitats de nous acords per a continuar incrementant aquesta relació”.

Una altra de les activitats que ha impulsat l’Aula ha sigut uns cursos sobre escriptura creativa, fotografia amb el mòbil, iniciació al llenguatge de signes, de creativitat i innovació i de socorrisme i primers auxilis. Així, aquesta iniciativa té com a objectiu potenciar la integració dels ciutadans de la població en la vida econòmica, social i cultural. Per a 2019 continuarà la col·laboració amb activitats d’organització municipal i l’organització de Connecta amb la Ciència com en exercicis anteriors. També està prevista la reedició del curs de primers auxilis amb una gran demanda per part de les associacions locals i una nova edició de Intertrànsit, després de l’èxit de l’any passat. Finalment, s’oferirà un curs de desenvolupament d’apps i es col·laborarà amb activitats d’organització des de l’Oficina de Víctimes de la Guerra Civil.

“Volem tindre una estreta relació amb un centre de coneixement de reconegut prestigi com és l’UJI, pensem que el futur de la nostra indústria i de la nostra economia ha de passar per la innovació i les universitats són el niu on creixen aquestes idees que milloraran el futur, ja siga de la indústria ceràmica o del turisme, com dos exemples que afecten el nostre municipi”, conclou Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.