El nou pavelló esportiu d’Onda ja compta amb l’estructura i la façana

Les obres per a la construcció del nou Pavelló Esportiu d’Onda que se situarà al carrer Francesc Ferrer Pastor, continuen avançant en el termini previst i ja compta amb l’estructura i la façana de l’edifici. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet; el regidor d’Esports, Francisco Chalmeta; la regidora d’Urbanisme, Marta Piquer; l’empresa constructora UTE-Civicons-Omega i l’arquitecte municipal; han visitat les obres i s’han reunit per a tractar la seua evolució. Ximo Huguet, ha afirmat que “aquest nou recinte esportiu descongestionarà les altres instal·lacions municipals, ja que els esdeveniments esportius a la ciutat continuen augmentant i volem millorar la qualitat de vida dels onders, donant resposta a una de les demandes de la ciutadania”.

Una vegada acabat el moviment de terres, fonamentació i estructura, s’han instal·lat els panells prefabricats de formigó de la façana i la coberta. Els operaris estan realitzant el barandat dels vestuaris i el fossat de la gimnàstica artística. A més, l’edifici ja disposa de les baixants de les pluvials i s’han preparat la base de la solera del paviment del pavelló. Actualment, les obres continuen a la façana ventilada de l’exterior on l’aïllament està ja projectat i han instal·lat la perfilaria de la façana ventilada.

Ximo Huguet ha explicat que “les obres van començar a la fi del mes de juliol i continuarem treballant perquè la població puga gaudir d’aquesta infraestructura al més prompte possible, garantint la seguretat i la legalitat” i ha destacat que “el projecte s’ha consensuat tant amb el Consell de l’Esport, com amb el Club de Gimnàstica, i altres esportistes que practiquen activitats relacionades amb la salut”.

Onda pertany a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i en l’últim any la ciutat va albergar més de 200 esdeveniments esportius, per la qual cosa l’alcalde ha indicat que “aquest nou recinte, sumat a les millores constants que hem anat escometent en les diferents infraestructures esportives des del principi de legislatura, pot significar una bona atracció de més campionats que beneficien a la nostra economia i a la promoció de la localitat, mostrant els encants de la nostra localitat”.

L’edifici té una superfície de 2.524m2 i comptarà amb una única planta per a facilitar la total accessibilitat. Estarà composta per la sala del pavelló i l’edifici annex de vestuaris i serveis. En aquest projecte es contempla la construcció d’unes graderies retràctils per a poder aprofitar millor l’espai, però al mateix temps poder gaudir de bones localitats per al públic quan se celebren competicions de diversa índole. La façana del pavelló s’ha projectat amb el sistema de façana ventilada ceràmica, la qual portarà impresa uns motius geomètrics de diferents colors. En aquesta instal·lació s’aposta per l’estalvi energètic general de l’edifici, d’una banda, es posaran claraboies de llum captadores d’il·luminació natural i projectors tipus LED que disminueixen el consum un 50%. I, d’altra banda, s’instal·laran panells solars i una caldera de biomassa per al tractament de l’aigua per als vestuaris, a més la coberta serà de panell tèrmic amb un aïllant de 80 mm, el doble de l’habitual, per a millorar l’aïllament tèrmic.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.