Onda torna a situar les inversions en una xifra rècord en els comptes del 2019

L’Ajuntament d’Onda preveu una nova xifra de rècord per a les inversions del pròxim any respecte a l’última dècada. Així, se superen les inversions que durant el 2018 es van situar en 3,5 milions d’euros en prop de 600.000 euros, situant-les en 4,1 milions d’euros per a millorar les infraestructures de la localitat. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que “si durant el 2018 ja hem tingut unes inversions que significaven un augment considerable per als últims anys, aquesta xifra, gràcies a la gestió de l’equip de govern, es veurà depassada i estarem parlant novament d’inversions històriques durant el 2019. La consecució, gràcies al treball que vam fer a l’inici de legislatura amb l’elaboració de la EDUSI, dels Fons Feder de la Unió Europea, i ajudes com el ARRU, en les quals participa la Generalitat Valenciana i el Ministeri, van a ser de gran ajuda per a la transformació de la ciutat”.

Així, l’alcalde ha assenyalat que el departament d’Urbanisme, que dirigeix la regidora Marta Piquer, va a comptar amb un 42% en subvencions d’altres administracions, amb 1,7 milions d’euros arribats d’altres arques. “Açò no fa més que reafirmar el bon treball que hem dut a terme durant aquests tres anys i mig per a reivindicar per a la nostra ciutat allò que es mereix, posant en valor la capacitat d’Onda i col·laborant amb altres institucions perquè el nostre futur siga cada vegada millor”, ha explicat Huguet.

D’aquesta forma, en el pressupost del 2019, l’equip de govern preveu destinar, entre moltes altres coses, 64.000 euros de fons propis per al canvi i renovació de l’enllumenat públic en algunes zones de la ciutat, com l’avinguda Catalunya i els carrers del centre, per a instal·lar tecnologia LED que permetrà un estalvi en el consum i una reducció de l’impacte ambiental. A més, està prevista la remodelació del carrer Sant Pere, també amb recursos municipals i amb un pressupost de 178.000 euros, gràcies al procés de pressupostos participatius, ja que és una de les opcions que es va aprovar en anteriors edicions i que després dels tràmits administratius es desenvoluparà l’execució de l’obra. D’altra banda, se seguirà avançant amb el pla de millora de barris amb quasi 350.000 euros de pressupost per a “dur a terme obres reals i que siguen beneficioses per a la ciutadania. Durant aquests anys, hem fugit de les grans obres faraòniques que no aporten un benefici al dia a dia dels onders i hem invertit tots els esforços a fer xicotetes accions però que milloren la qualitat de vida. En aquest sentit, també hem destinat 80.000 euros per a obres d’accessibilitat, que són tan necessàries i que se sumaran a la gran quantitat d’accions ja executades per a açò”.

L’alcalde ha volgut recordar que l’equip de govern “va a seguir gestionant els recursos de la manera més responsable possible i escoltant a la ciutadania en tot moment. Ja hem demostrat al llarg de la legislatura que és la nostra forma d’entendre la política i s’ha pogut veure en programes com els 5 milions d’euros d’inversió que suposaran les ajudes de la Unió Europea o les ajudes per a la rehabilitació, tenim el convenciment que hem de construir la ciutat entre tots i així ho posem en pràctica” i afegeix que “cal destacar que totes aquestes inversions es van a dur a terme sense la necessitat de pujar els impostos als veïns, és més, es van a eliminar algunes taxes que abans cobrava l’Ajuntament i que ara no es van a pagar més, però a més, ho anem a fer possible reduint el deute, amb una gestió responsable i optimitzant al màxim els recursos municipals perquè Onda seguisca avançant i millorant”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.