Onda renova el conveni que assegura el subministrament d’aigua a totes les famílies

L’Ajuntament d’Onda i FACSA han renovat un any més el conveni de col·laboració per a assegurar el subministrament d’aigua a famílies onderes en situació de vulnerabilitat. A través d’aquest acord, totes dues institucions estableixen els termes de col·laboració per a coordinar i agilitar el pagament d’ajudes municipals d’emergència social atorgades a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica pels deutes contrets en relació amb el subministrament d’aigua potable, a fi d’evitar l’existència a Onda de llars que manquen d’aquest bé bàsic i imprescindible. En aquest sentit, l’alcalde Ximo Huguet ha destacat que “d’aquesta manera complim amb varis dels nostres objectius, com gestionar serveis de qualitat per als onders, treballar pel benestar integral de les persones i assegurar el seu desenvolupament, autonomia i integració social, especialment cap a les persones en situació de dependència. Tenim clar que volem construir la ciutat entre tots, generant oportunitats perquè els veïns puguen desenvolupar el seu projecte en la nostra localitat amb totes les garanties i intentant, en la mesura de les possibilitats del consistori, gestionar eficientment per a augmentar la qualitat de vida de la ciutadania”.

 

És per aquest motiu que “des del consistori concedim ajudes econòmiques d’emergència social a les persones en situació de vulnerabilitat per a evitar el cost de subministraments bàsics com el de l’aigua i, a tal fi, FACSA i l’Ajuntament arribem a un acord per a facilitar aquest tipus de pagaments a les famílies onderes que pitjor l’estan passant”. Huguet ha destacat que la pobresa energètica és una de les prioritats de la regidoria que dirigeix la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, i ha explicat que des de l’entrada de l’actual equip de govern “s’avalua les circumstàncies de necessitat de manera individual per a determinar les persones que finalment passen a ser beneficiàries de les ajudes municipals.

 

Per la seua part FACSA, evitarà la suspensió del subministrament d’aigua potable sense aplicar càrrec per demora des que reba la comunicació per part de l’Ajuntament. D’aquesta manera, es manté el subministrament fins que l’ajuda haja sigut tramitada”. El conveni signat amb FACSA en 2016 ha evitat talls en el subministrament d’aigua a Onda a famílies onderes  en els últims dos anys, una dada que segons l’alcalde “avala la necessitat de mantindre el programa de lluita contra la pobresa, demostrant una vegada més la nostra voluntat d’ajudar els veïns d’Onda que més el necessiten”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.