Onda invertirà 1.100 euros per habitant per a la millora del benestar social en el 2019

L’Ajuntament d’Onda invertirà en el 2019 prop de 1.100 euros per habitant en la millora del benestar social. Així està previst en els Pressupostos Municipals que ha preparat l’equip de govern i que s’hauran de votar en el pròxim ple municipal. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “és una xifra similar a la del 2018, però molt superior a la d’altres anys, ja que en 2013 aquest indicador se situava en els 883€ per onder. Els comptes que proposarem en la sessió plenària i que hem preparat sota la coordinació del departament d’Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, tenen previst destinar més de 2,5 milions d’euros a polítiques socials, perquè cada veí del nostre municipi estiga atès i puga tenir oportunitats, sense importar en quina situació es trobe. Açò ens situa com a referent també a nivell autonòmic, ja que superem la mitjana de la Comunitat Valenciana que el passat any estava en els 889 euros”.

Així mateix, en els pressupostos del 2019 l’equip de govern ha inclòs més d’1.250.000 euros en polítiques de foment de l’ocupació, per mitjà de plans d’ocupació com poden ser EMPUJU, EMCUJU, EMCORP o EMCORD, així com subvencions a la contractació, activitats de foment de l’ocupació, beques a estudiants o beques de postgrau. “Es tracta de desenvolupar polítiques, que, dins de les possibilitats i les competències d’un Ajuntament com el nostre, puguen ajudar al fet que els ciutadans que ho necessiten troben un treball que s’adapte a les seues característiques. No volem deixar-nos a ningú arrere en l’eixida de la crisi i sabem que estem treballant bé perquè en tres anys hem passat de 3.000 persones en situació de desocupació a 1.800”, explica Huguet.

En definitiva, aquestes xifres parlen que el consistori invertirà al voltant de 3.750.000 euros per a augmentar la qualitat de vida de la ciutadania i facilitar la integració social. L’alcalde comenta que “a més, cal afegir les inversions que preveu el pressupost i que superaran els 4 milions d’euros, que són una ajuda indirecta a la creació d’ocupació, ja que proporcionen llocs de treball. D’altra banda, tenim ajudes a l’educació en totes les seues etapes, al transport d’estudiants o activitats del foment del turisme per a fer d’Onda una ciutat més accessible, saludable i potenciar l’atractiu que té” i afegeix per a concloure que “tot açò ho anem a fer sense pujar els impostos a la ciutadania i fins i tot suprimint algunes taxes que ja no es pagaran. A més, hem elaborat els pressupostos en contacte continu amb la societat, escoltant propostes de tots els àmbits, perquè pensem que hem de construir la ciutat entre tots”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.