Onda elaborarà un Pla Estratègic per a millorar les seues àrees industrials

L’Ajuntament d’Onda ha signat un acord amb la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, per a avaluar l’estat de les àrees industrials de la localitat amb l’objectiu de conéixer de mans expertes la situació que existeix en l’actualitat i elaborar un Pla Estratègic per a millorar-les, si fóra necessari. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, juntament amb el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, i el president de Fepeval, Santiago Salvador, i el gerent de l’entitat, Diego Romá, han signat el contracte entre les parts per a desenvolupar aquesta iniciativa. Huguet ha assenyalat que “és un pas molt important per a aconseguir l’excel·lència en les nostres instal·lacions i millorar la situació de les empreses que ja existeixen en el nostre terme municipal, així com per a afavorir que en el futur puguen créixer el nombre de companyies instal·lades a Onda. L’equip de govern tenim molt clar que el teixit empresarial és bàsic per a l’economia local i per això continuarem apostant a incrementar els serveis perquè puguen oferir llocs de treball de qualitat”.

En la Comunitat Valenciana existeix una Llei d’Àrees Industrials que caracteritza aquests polígons en funció dels serveis que ofereixen a les empreses i l’acord que s’ha presentat hui permetrà definir en quina situació es troba cadascuna d’aquestes infraestructures en la localitat d’Onda. L’alcalde ha explicat que “una vegada coneguem la situació que tenim de mans dels experts, dissenyarem el pla per a aconseguir la catalogació d’àrea avançada i de Municipi Industrial Estratègic i Municipi Logístic Estratègic. L’objectiu final és aquest i per això la valoració ens servirà per a definir i prioritzar les inversions necessàries en llaures a obtindre la màxima qualificació i que els polígons del nostre terme municipal resulten encara més atractius per a les empreses”.

El treball consistirà en una recopilació preliminar d’informació general que facilitarà el consistori i un treball de camp en el qual es duran a terme entrevistes a agents clau, com els actors polítics, actors tècnics i actors empresarials perquè siguen capaços de detectar les necessitats concretes de cada àrea, donant així l’oportunitat a la participació ciutadana i a conéixer l’opinió dels usuaris. A més, els tècnics de Fepeval es desplaçaran a les zones per a comprovar els serveis que s’ofereix en cadascuna d’elles i es duran a terme entrevistes online. El període d’estudi s’allargarà durant tres mesos i després es donaran a conéixer els resultats.

Huguet ha conclòs dient que “volem fer les coses bé i per això anirem pas a pas, estudiant cada detall per a efectuar un full de ruta que ens permeta prioritzar cada inversió per a minimitzar els riscos i maximitzar els beneficis, a més, com sempre que duem a terme algun projecte, valorant l’opinió dels usuaris, que són els que millor coneixen aquestes instal·lacions. Aquesta ha sigut una màxima de l’equip de govern durant tota la legislatura, tenim clar que una gestió responsable dels recursos públics ens ajudarà a augmentar la qualitat de vida de la ciutadania d’Onda i a millorar la nostra economia local”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.