Onda destinarà 20.000 euros en el 2019 per a activitats contra la violència de gènere

 

L’Ajuntament d’Onda destinarà el pròxim any 20.000 euros per a activitats per a promocionar la lluita contra la violència de gènere. Així, l’àrea d’Igualtat, que dirigeix el regidor Asensio Blaya, també inclou en el seu pressupost 5.000 euros per a accions de visibilització dels col·lectius LGTBI i 2.500 euros per a promoció de la igualtat. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “són àrees molt importants per a aquest equip de govern i anem a seguir treballant, dins de la mesura de les nostres possibilitats com a consistori i atenent a les nostres competències, per eradicar xacres socials com la violència cap a les dones o la discriminació de les persones per la seua orientació sexual. Per açò, en els comptes del 2019, que tenen un marcat caràcter social, van a estar presents aquestes partides”.

Així mateix, d’aprovar-se al Ple de Pressupostos, es planteja que l’àrea de Joventut, dirigida pel propi Blaya, es destine aproximadament 160.000 euros per a la promoció d’activitats d’aquest col·lectiu. Cal destacar que s’han habilitat 15.000 euros per al conveni amb la Universitat Jaume I de Castelló que permet mantenir a Onda l’Aula UJI i 42.000 euros per a l’acord amb l’empresa de transport d’estudiants a Castelló i a Vila-real, dos programes que beneficien als estudiants d’educació no obligatòria de la localitat. D’altra banda, els comptes contemplen 65.000 euros per a la gestió del Casal Jove i les seues activitats i 25.000 més per a activitats de joventut. Finalment, en el 2019 es preveu destinar uns 19.000 euros per a subvencions a associacions locals de joves, “potenciant així la participació de la ciutadania en la construcció de la ciutat. Volem atendre a les inquietuds de tots els sectors de població i la joventut és un dels més importants. Ja hem demostrat al llarg de la legislatura que aquest govern està al costat dels seus veïns i amb iniciatives com aquesta es ratifica aqueix suport”, ha explicat Huguet.

Quant a la partida destinada a l’àrea de Festes, també sota la direcció d’Asensio Blaya, en el Pressupost Municipal del pròxim any s’estudia destinar 495.000 euros, dividits en 400.000 per a activitats, 15.000 per a la promoció de les celebracions 80.000 per al conveni amb la Federació de Barris i subvencions de Música al Carrer i els bous de Fira. “Una nova demostració de la importància que té les festes per a una localitat com la nostra, ja que són un gran aparador d’atracció de visitants, que a més de gaudir dels actes festius també s’acosten als nostres carrers i poden conèixer el gran patrimoni cultural i natural que tenim a Onda. Estem convençuts que hem de potenciar i donar a conèixer no solament la Fira d’Onda, si no totes les altres celebracions que es duen a terme durant la resta de l’any impulsades pels onders perquè la ciutat la construïm entre tots”, ha conclòs l’alcalde.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.