Onda aprova els comptes del 2019 de marcat caràcter social i amb rècord d’inversions

El ple municipal de l’Ajuntament d’Onda ha donat llum verda a la proposta de l’equip de govern per als Pressupostos Municipals per al 2019 amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Onda Sí Se Puede i Esquerra Unida i amb el vot en contra del Partit Popular. Els comptes previstos per al pròxim any assoleixen una xifra de més de 27 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de 400.000 euros respecte a les d’aquest exercici 2018. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “són uns comptes amb un marcat caràcter social i que inclouen unes inversions de 4,1 milions d’euros, que suposen una nova xifra de rècord en l’última dècada en la nostra localitat, gràcies a la col·laboració d’altres administracions i a la millora de l’economia. Així mateix, aquest pressupost del 2019 va a sentar les bases del futur d’Onda, ja que contemplen projectes que van a ser de summa importància per a la nostra ciutadania i ho van a fer reduint el deute i sense pujar els impostos als veïns i fins i tot eliminant algunes taxes, però augmentant la qualitat de vida dels onders, gràcies a que l’equip de govern hem gestionat de forma responsable els recursos públics”.

Així mateix, l’alcalde indica que “igual que en anys anteriors, per a l’elaboració dels comptes, el departament d’Hisenda, que dirigeix la regidora, Silvia Cerdà, ha tingut en compte una àmplia participació ciutadana. Hem recaptat informació dels diferents associacions i col·lectius onders i la pluralitat d’opinions dels diferents grups polítics. I per quart any consecutiu, hem engegat els Pressupostos Participatius que permeten una millora dels fluxes d’opinió de la ciutadania”.

Així, si durant el 2018 la ciutat ha executat unes inversions que significaven un augment considerable per als últims anys, aquesta xifra, gràcies a la gestió de l’equip de govern, es veurà depassada en 600.000 euros fins a la citada xifra dels 4,1 milions d’euros i estarem parlant novament d’inversions històriques durant el 2019. “La consecució, gràcies al treball que vam fer a l’inici de legislatura amb l’elaboració de la EDUSI, dels Fons Feder de la Unió Europea, i ajudes com el ARRU, en les quals participa la Generalitat Valenciana i el Ministeri, van a ser de gran ajuda per a la transformació de la ciutat i significaran un 42% dels fons d’aquests projectes, que són, entre molts altres, el Pla de Millora de Barris, la millora de l’accessibilitat, la remodelació del carrer Sant Pere, el desdoblament de l’avinguda Montanejos i canalització de la Rasa Sala, l’ampliació del cementeri, la finalització de la plaça Sinagoga i el carrer Borriana gràcies als fons del ARRU o el canvi de gespa dels camps de la Cossa i el Olímpic ”.

Per la seua banda, els comptes preveuen una inversió de prop de 1.100 euros per habitant en la millora de la qualitat de vida. És una xifra similar a la del 2018, però molt superior a la d’altres anys, ja que en 2013 aquest indicador se situava en els 883€ per onder. Els comptes tenen previst destinar més de 2,5 milions d’euros a polítiques socials, perquè cada veí estiga atès i puga tenir oportunitats, sense importar que situació es trobe. Açò situa a Onda com a referent també a nivell autonòmic, ja que supera la mitjana de la Comunitat Valenciana que el passat any estava en els 889 euros.

D’altra banda, el pressupost ha contemplat una partida de 291.000 euros per a convenis amb els clubs esportius de la localitat que són molt importants per a la localitat, ja que els clubs potencien la marca de Ciutat Saludable que és un dels pilars de la política de l’equip de govern. Així mateix, existirà una partida de 315.000 euros per a inversions educatives augmentant la xifra pel que fa al passat any. “Aquest esforç que duem a terme des del govern municipal vindrà acompanyat per les primeres inversions del Pla Edificant de la Generalitat i ens permetrà actualitzar, millorar i incrementar les infraestructures educatives de la localitat. Des de l’inici de legislatura, hem gestionat responsablement per a poder augmentar la qualitat de l’Educació en totes les fases de la vida perquè pensem que és molt important per a augmentar la qualitat de vida de la ciutadania”, explica l’alcalde.

Quant a les inversions culturals, es preveu redactar un projecte de reforma integral del Teatre Mònaco que permetrà escometre unes millores importants en els pròxims anys en aquest edifici tan emblemàtic que necessita un pla d’acció. A més, existeix una dotació de 100.000 euros per a dur a terme millores en diferents recursos turístics com el Molí de la Reixa i l’antiga presó, així com en la Cova de l’Algepsar dins dels pressupostos participatius. Huguet indica que “estem treballant i gestionant constantment per a millorar els recursos turístics que disposem en la localitat. Onda té un excel·lent patrimoni cultural i natural que ensenyar i estem convençuts que pot ser un bon recurs per a l’economia local, per açò seguirem tractant d’incrementar les visites a la nostra localitat i desenvolupant polítiques que la facen més atractiva tant per a aquests visitants com per als nostres veïns”.

L’alcalde d’Onda conclou dient que “en definitiva, els comptes del 2019 són sinònim de progrés i noves oportunitats per a la ciutadania i són el resultat d’un full de ruta que ha sigut capaç de retornar la dignitat a la situació econòmica de l’Ajuntament amb una gestió eficient que ha reduït el deute a la meitat, ha congelat i suprimit impostos, alhora que ha millorat els serveis prestats i la qualitat de vida de la ciutadania sense demanar ningun préstec. Per aquest motiu aquests pressupostos consoliden les bases d’un projecte de futur per a Onda”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.