L’eixida de La Vuelta deixarà un impacte econòmic de 500.000 euros a Onda

L’Ajuntament d’Onda ha previst un impacte econòmic de 500.000 euros gràcies a convertir-se en eixida de la setena etapa de La Vuelta. El 30 d’agost, la gran ronda ciclista tindrà com a punt d’inici la localitat ondense i amb això es preveu la visita de centenars d’afeccionats a aquest esport als quals cal sumar la pròpia caravana de l’esdeveniment. Així, l’alcalde Ximo Huguet comenta que “els càlculs econòmics es realitzen sobre la base de l’impacte indirecte, com pot ser els proveïments de carburant en gasolineres locals o altres negocis i els d’impacte directe que repercuteixen, gràcies als aficionats que ens visiten aqueixos dies, a altres establiments de la localitat. Cal destacar que Onda serà el dia 30 d’agost campament base d’un dels majors esdeveniments esportius del món. Així, també es produiran pernoctacions, compres en establiments i visites a la nostra localitat, així com un augment significatiu en la restauració”.

Però, a més, el primer edil destaca que no tan sols es tracta d’un impacte econòmic, La Vuelta està coberta per més de 1.500 periodistes de tot el món i es pot veure en més de 300 països de tota la geografia, on té una mitjana de 1’5 milions d’espectadors amb més de 2400 hores de transmissions i 600.000 seguidors en xarxes socials diàriament. “Això significa un gran aparador mediàtic en el qual ensenyar els encants i tot el patrimoni natural i cultural que té Onda. Cal recordar que serem eixida de l’etapa, però que posteriorment, els ciclistes també tornaran a recórrer els nostres carrers, amb el que les persones que s’acosten a l’espectacle previ a l’eixida podran romandre de visita en la zona fins que es puga tornar a veure passar a la que molts diuen la serp multicolor”, incideix.

Huguet declara que “aquesta és una mostra més de la ferma aposta d’Onda pels esdeveniments esportius, amb més de 200 en l’últim any, ja que busquem potenciar la marca de Ciutat Saludable” i afig per a concloure que, “però a més, serà molt especial per a tota la nostra ciutadania, ja que en l’última edició van participar dos onders com els germans Cabedo, Óscar en la bicicleta i José com a director de l’equip BH Burgos, que debutaven en una competició com aquesta i que esperem que en la pròxima també puguen participar i junts puguem retre homenatge de tot el seu poble al seu germà Víctor”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.