Onda viu una intensa jornada contra la violència de gènere

L’Ajuntament d’Onda ha finalitzat  la campanya ‘Posiciona’t conta la Violència de Gènere’ amb diversos actes celebrats al llarg del matí. Durant aquest mes de novembre, el consistori ha organitzat multitud d’activitats amb l’objectiu de conscienciar, prevenir i sensibilitzar sobre la violència de gènere. Asensio Blaya, regidor d’Igualtat del consistori, ha afirmat que “hem augmentat la durada i el nombre d’activitats de la campanya respecte a l’any anterior perquè volem arribar al màxima població possible. El consistori seguirà compromès en la lluita contra la violència de gènere durant tot l’any, no solament durant la celebració del dia internacional. És una xacra social que afecta tot els dies de l’any, per la qual cosa seguirem posant el nostre gra d’arena, dins de les possibilitats del nostre consistori”.

 

Aquest matí s’ha celebrat un acte institucional, on el regidor Asensio Blaya, al costat d’altres representants polítics i membres d’associacions locals han llegit un manifest. Seguidament, la sala de la Cassola ha albergat la presentació del projecte ‘Supera-t’ de Patricia Campos, l’ondera més internacional, primera dona pilot de reactors de les Forces Armades i ex entrenadora de futbol a Estats Units. Aquest esdeveniment cerca fomentar la igualtat de drets a través de l’esport amb una xarrada inspiracional i motivadora. Óscar Cabedo, ciclista professional del BH-Burgos, també ha participat en la conferència, en la qual el públic podia  expressar les seues opinions i preguntar a aquests dos destacats esportistes onders. La campanya ha finalitzat amb un partit de futbol amistós a La Cossa, que ha comptat amb la participació de Patricia Campos, jugadores de l’equip femení del Racing Onda, i una representació de dones de diversos àmbits, com per exemple del polític.

 

Durant el mes de novembre el consistori ha organitzat diverses activitats per a portar la campanya ‘Posiciona’t contra la Violència de Gènere’ a diversos punts de la ciutat i conscienciar al màxim nombre de veïns i veïnes possible. Un exemple d’aquests actes són una exposició al carrer, xarrades als alumnes dels centres escolars, la inauguració del programa SARA organitzat amb la Cruz Roja, un cicle de curtmetratges i un taller gratuït d’autoprotecció i defensa personal impartit per agents especialitzats de la Policia Local. Els comerços també han col·laborat amb adhesius i vinils en els seus establiments.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.