Onda suma un nou recurs turístic amb la recuperació del Molí de la Reixa

L’Ajuntament d’Onda ha inaugurat avui el centre Onda Natura que s’ha instal·lat en les instal·lacions del recuperat Molí de la Reixa. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha estat acompanyat en l’acte pel secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer i per respresentants d’Hosturionda, Sargantana Aventura, Desplome, els directors del Museu del Castell, del Museu del Carmen i del Museu del Taulell Manolo Safont, a més de la corporació municipal. Huguet assenyala que “aquesta és una nova demostració del bon treball que s’està duent a terme des de l’àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, per a millorar les infraestructures i el patrimoni turístic de la nostra ciutat. Aquest recurs turístic pot aportar nova afluència de visitants a la localitat i posar en valor que Onda es tracta de la porta natural del Espadà-Millars. A més, es pot convertir en un punt de trobada per a visitar els pobles del voltant”.

Cal recordar que el consistori ha aconseguit per al projecte de reforma i millora una subvenció de la Generalitat Valenciana, a través de Turisme, de 22.537 euros per a escometre aquesta adequació de l’immoble i per a la seua conversió en un centre d’interpretació sobre el patrimoni natural local que ha comptat amb un pressupost total de 50.000 euros. El centre constituirà un punt d’accés ideal en el qual el visitant reba la primera impressió de l’experiència que va a viure i, al mateix temps, per als veïns d’Onda va a suposar un espai de retrobament amb el seu entorn natural, la seua memòria i la seua cultura. Com a porta d’entrada a les rutes de naturalesa, Onda Natura oferirà una informació essencial sobre la Serra d’Espadà i Onda, motivant al visitant a anar més enllà, a conèixer els molins i el patrimoni monumental vinculat a la temàtica del centre.

Aquesta infraestructura vindrà a sumar-se al ja atractiu patrimoni local i ha de servir per a atraure a molts més visitants a la zona, potenciant el turisme natural en la localitat. A més, aquest projecte busca recuperar un edifici, com el del Molí de la Reixa, que va ser declarat Monument Històric Artístic en 1978 i Bé d’Interès Local en 1982 i que durant l’anterior legislatura va quedar “oblidat” després del trasllat de l’oficina de turisme al centre històric. Huguet explica que “després d’aquesta iniciativa proposada per tinent d’alcalde de Cultura, Lluís Pastor, el centre es converteix avui en una realitat, demostrant que estem construint la ciutat entre tots i que, per a açò, estem implicant a altres administracions, com en aquest cas la Generalitat Valenciana”.

Finalment, l’alcalde ha indicat que “l’aposta d’aquest equip de govern pel turisme sostenible ha sigut clara des del primer moment. Estem recuperant i potenciant el gran patrimoni natural i cultural que té Onda per a mostrar-lo al món. Sabem que les xifres de visitants estan augmentant per les gestions que hem dut a terme i anem a seguir treballant perquè continuen en aquesta línia perquè el turisme significa economia per a molts negocis de la localitat i es pot traduir en un augment de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.