Onda portarà a terme millores en el Sambori gràcies al programa Edificant

L’Ajuntament d’Onda millorarà les infraestructures de la guarderia Sambori gràcies al pla Edificant que ha engegat la Conselleria de Educació. Així, el consistori preveu invertir 800.000 euros en una actuació global en el centre per a incrementar les condicions de l’edifici. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Educació, Encarna Ribes, han visitat el centre per a consensuar amb el professorat i l’adreça els treballs que es van a escometre. Huguet explica que “anem a dur a terme una important millora de les instal·lacions educatives d’aquest i altres centres i ho volem tenir parlat amb els usuaris principals. Aquesta és una mostra més que aquest equip de govern vol construir la ciutat entre tots i es preocupa per les opinions de la ciutadania i de les persones que van a dur a terme el seu dia a dia en les instal·lacions a reformar”.

Aquest pla preveu millorar l’envoltant de l’edifici, una revisió del sistema estructural, revisió de la instal·lació d’evacuació de pluvials, revisió de la instal·lació de la lampisteria i de la instal·lació elèctrica, adequació dels vàters, canvi de caldera per a la utilització de gas natural com a combustible, condicionament de les aules, revisió de la instal·lació i renovació de l’aire condicionat, separació de la porta de servei en la cuina, condicionament dels revestiments ceràmics i una revisió de l’entrada d’aigua de pluja en les aules.

El programa Edificant preveu a més actuar en la Secció de l’IES Serra d’Espadà per a convertir-lo en un segon institut, en el Baltasar Rull, el Mestre Caballero i el Pio XII amb una inversió mínima per a aquestes millores que aconseguirà els 5 milions d’euros i que podrien augmentar-se si, després d’aquestes trobades amb els responsables dels centres, es considera oportú. A més, des de l’inici de legislatura s’ha demostrat que per a l’actual equip de govern l’educació és un pilar bàsic i ha mostrat la seua preocupació per explicar a Onda amb unes instal·lacions dignes. En 2017, l’Ajuntament d’Onda va aconseguir que la Conselleria, que és qui té les competències en aquesta matèria, actués en 2017 en els patis del CEIP Miralcamp i arreglara algunes deficiències que presentava la Secció. En aquest sentit, l’alcalde Huguet comenta que “aquest pla permetrà agilitar el procés perquè tant els alumnes onders com el professorat estudien en les millors instal·lacions possibles que sempre ha sigut una prioritat per a nosaltres. A més, en el Pla Edificant tenim una nova demostració que la col·laboració entre administracions és positiva per a la ciutadania, que veurà incrementada la seua qualitat de vida amb aquestes actuacions”.

“Amb aquest pla, a més de les millores en l’escola infantil i en els centres educatius de primària, anem a complir un compromís adquirit amb la Secció de l’IES Serra Espadà, atenent les necessitats dels veïns d’Onda i dotant a la ciutat d’un segon institut independent, facilitant la funcionalitat i la millora de cadascun dels centres. Gràcies als treballs duts a terme per les àrees d’Urbanisme i Educació, dirigides per Marta Piquer i Encarna Ribes, respectivament, prompte l’alumnat onder podrà gaudir d’aquestes millores”, conclou Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.