Onda obre el procés de votació de propostes dels pressupostos participatius

L’Ajuntament d’Onda ha obert el termini de votació de propostes dels pressupostos participatius en el qual la ciutadania ha de donar prioritat a unes sobre altres de les 10 proposicions que han resultat de la votació. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha animat a la població a participar per les diferents vies existents i a “implicar-se en aquest procés de participació que ens ajudarà a seguir avançant en una ciutat millor i amb major qualitat de vida. Cada any arrepleguem més suggeriments dels veïns per mitjà d’aquest procés de participació ciutadana. Des de l’inici de legislatura, aquest equip de govern ha manifestat la voluntat de construir la ciutat entre tots i l’engegada d’iniciatives com aquesta ho demostra. Falta aquesta part important del procés, però estem molt satisfets amb el resultat inicial”.

Cal recordar que durant el mes d’octubre es van arreplegar i van valorar més de 200 propostes per a millorar la ciutat. Ara, des d’avui i fins al 18 de novembre, començarà la tercera i última part del procés, on els veïns novament podran tornar a decidir, ordenant definitivament les propostes segons les seues preferències o prioritats. Es realitzaran totes aquelles propostes que puguen dur-se a terme amb la quantitat pressupostada per a inversions dels pressupostos participatius. La ciutadania pot escollir una de les 10 propostes i votar en les urnes habilitades en la Casa de la Vila, en el Local d’Associacions i en la Casa de la Cultura, així com en https://onda.governalia.es/participacio. Així, hauran d’efectuar la seua elecció entre: Construir WC públics; remodelar el Raval de Sant Josep, eliminant el Espai Cultural i instal·lant jocs infantils; canviar el pati de butaques del Teatre Mònaco; condicionar la Cova de l’Algepsar; fer inversions en accessibilitat; reformar la plaça Espanya; crear una zona canina; reformar el parc de la Panderola; instal·lar en Artesa mobiliari de ginmasia per a majors i crear un aparcament en el descampat del carrer Lludient.

El acalde recorda que “amb aquest procés, que sorgeix de la necessitat de consultar als ciutadans, es torna a complir amb un dels punts inclosos en el programa de govern dels socialistes i de les accions prioritàries que es van acordar en el pacte d’investidura amb Onda Sí Es Pot, Compromís i Esquerra Unida” i afig que “anem a seguir avant amb processos participatius per a altres decisions importants com els projectes que anem a iniciar gràcies als Fons Feder de la Unió Europea que es van aconseguir a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI) que elaborem en el 2015”. Per la seua banda, el portaveu de OSSP, Manuel Escrig, ha destacat que “trenquem amb la lògica verticalista, que la política es fa des d’a dalt. La participació ciutadana és el cor i el motor bàsic de la transformació política que la nostra ciutat necessita i amb aquest procés, la ciutadania puga prendre decisions directes sobre els assumptes que li afecten. Volem que la gent participe i animem també al fet que ho facen des de les plataformes habilitades per a açò, ja que pensem que és important conèixer l’opinió de la ciutadania per a dur a terme projectes que interessen al global de la població”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.