Onda intercanvia experiències amb Avilés per a millorar el Pla d’Inclusió i Cohesió Social

Una delegació de l’Ajuntament d’Onda, composta per la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, i la coordinadora social, juntament amb els equips socials de Vila-real, Benicarló i de la Universitat Jaume I, han viatjat a Avilés, la ciutat referent en matèria social i que té una dilatada trajectòria en plans estratègics, “amb l’objectiu de conèixer i aplicar les mesures que estan funcionant i així crear un pla realment efectiu per a la nostra ciutat, que aconseguisca reduir les desigualtats socials perquè entre totes i tots fem Onda, explica Mari Carmen Aguilella.

L’equip social d’Onda ha intercanviat experiències amb l’Ajuntament d’Avilés i s’ha interessat a conèixer sobre aquesta varietat d’estratègies, ja que el pla local constarà de diverses línies d’actuació: la ciutat, comprat de treball i ocupació; la protecció de drets i serveis públics: l’educació; l’habitatge; la salut i serveis socials; la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i violència de gènere i cultura i societat de la informació.

La delegació ha assistit a més al XV Foro Solidario, on el personal tècnic d’Avilés va explicar la seua experiència en bones pràctiques amb Infància, amb persones que viuen soles, el Pla Soci sanitari 2018/2021 i el Pla Estratègic d’Avilés. Així mateix, han pogut conèixer de primera mà la implantació d’aquest tipus de plans amb un recorregut turístic pel casc històric de la ciutat, per part d’un grup de guies amb diversitat funcional, d’un Centre Ocupacional.

Cal recordar que, l’Ajuntament d’Onda es troba immers en el desenvolupament del Pla d’Inclusió i Cohesió Social, amb l’objectiu de disposar d’una eina de planificació, ordenació, gestió i direcció estratègica de les mesures i accions d’aquesta índole vinculades al municipi. A més, recentment es va obrir un procés de participació ciutadana perquè tot aquell que volguera, poguera realitzar les seues aportacions al document.

Mari Carmen Aguilella, ha qualificat la visita com “molt interessant, ja que hem pogut conèixer mesures que s’estan duent a terme i la seua efectivitat, per a poder plasmar-ho en el pla que està elaborant el consistori” i afig que “l’equip de govern que lidera l’alcalde, Ximo Huguet, continuarà treballant per a garantir que Onda cresca amb igualtat d’oportunitats i augmente la qualitat de vida de la seua ciutadania”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.