Onda instal·la comptadors intel·ligents per a millorar el servei públic d’aigua

L’Ajuntament d’Onda i FACSA, l’empresa que gestiona el Servei Públic de Proveïment d’Aigua Potable a la localitat, estan finalitzant la instal·lació dels 1.130 comptadors intel·ligents que permetran una millor gestió del servei públic de proveïment d’aigua potable. Es tracta d’un prova pilot que s’està duent a terme al Sector IES Serra d’Espadà i Era Blanca del municipi, una zona compresa entre les avingudes Constitució, Serra d’Espadà, Montanejos i Alcora. En tractar-se d’una experiència pilot, el canvi dels comptadors convencionals per aquest nou sistema de lectura remota està sent gratuït per a l’usuari i els treballs s’han dut a terme de forma progressiva en aquesta zona concreta perquè està representada tota la tipologia de comptadors de proveïment que donen servei a Onda, ja siga instal·lats en bateria, en façana, o en el sòl.

 

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet ha explicat que “aquest nou tipus de comptadors permetrà fer un ús més sostenible de l’aigua i a més suposarà un estalvi econòmic per als onders, ja que, per exemple, aquest sistema intel·ligent avisarà de possibles fugides d’aigua. D’aquesta manera, Onda s’està convertint en una ciutat intel·ligent que fa un ús més eficient dels recursos”.

 

El canvi a aquest tipus de comptadors, que finalitzarà en els pròxims dies, permetrà, entre altres coses, l’obtenció de lectures sense necessitat d’accedir als habitatges, evitant d’aquesta manera molèsties innecessàries als abonats. D’igual manera, s’evitaran les estimacions de consum per a abonats el comptador del qual es trobe a l’interior del seu habitatge. Els usuaris també podran conèixer el seu consum real en tot moment i el servei podrà enviar notificacions en cas de detectar, mitjançant l’anàlisi dels comptadors, una possible fuga o excés de consum.

 

Així mateix, en un futur podran implementar-se pròxims serveis de subscripció personalitzada d’alarmes, enviant missatges automàtics als mòbils indicats pels abonats, pel que fa a consums en determinades dates o superació d’un màxim de consum prefixat. Els usuaris disposaran de les seues factures i dades de consum de forma digital, tant a través de l’oficina virtual de FACSA com mitjançant la nova app per a smartphone o la web exclusiva per al municipi d’Onda.

 

Huguet ha destacat que “aquesta nova tecnologia va encaminada a millorar la qualitat de vida de la ciutadania d’Onda, permetent-li tenir informació instantània i totalment real dels consums d’aigua. A més, va d’acord amb les polítiques de Smart City que estem aplicant en la localitat i que prompte tindrem incrementades gràcies a la creació d’una plataforma de gestió intel·ligent que estarà subvencionada amb els Fons Feder de la Unió Europea que aconseguim a l’inici de legislatura gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que elaborem des de l’equip de govern i que destinarà 5 milions d’euros per a la transformació de la nostra ciutat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.