Onda inicia la instal·lació de fibra òptica en els polígons industrials a cost zero per a l’Ajuntament

Onda ha començat la instal·lació de fibra òptica en tots els seus polígons industrials per a millorar la connectivitat de les empreses existents i les que decidisquen instal·lar-se en el terme municipal onder en un futur. Després d’un acord amb Telefónica SA, empresa operadora interessada en la instal·lació d’aquesta tecnologia, el consistori no haurà d’efectuar cap despesa, ja que l’empresa correrà amb les despeses i els usuaris es faran càrrec del pagament de les tarifes.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha afirmat que “cada vegada la nostra ciutat està en millors condicions per al sector privat, però volem seguir treballant perquè les zones industrials del nostre terme municipal estiguen adaptades a les necessitats actuals i que el nombre d’empreses continue creixent. Confiem que els treballs ja iniciats concloguen ràpid i que la fibra òptica en els polígons siga una realitat. Hem treballat per a aconseguir que no supose cap cost addicional al consistori, cercant la millor fórmula perquè açò es duga a terme, gestionant amb responsabilitat per a maximitzar els beneficis” i afig que “des del departament de Dinamització Econòmica i Territori que dirigeix Badenas hem demostrat al llarg de la legislatura l’important que són les empreses per a aquest equip de govern, ja que gràcies a l’impuls de la indústria, Onda segueix creant llocs de treball en uns moments complicats i, entre tots, hem reduït la taxa d’atur de la localitat passant del 25% que hi havia en 2015, al 15% que tenim ara. No obstant açò, no ens conformem i anem a seguir treballant, dins de la mesura de les possibilitats del consistori que té les competències limitades en aquest aspecte, perquè les xifres milloren”.

Onda compta amb 12 polígons que sumen 8 milions de metres quadrats amb tots els serveis propis d’una zona urbana industrial. Dins d’aquests es troben l’enllumenat públic, aigua potable, clavegueram, connexió a la depuradora mancomunada, policia d’abocaments, recollida de RSU, campa de camions, ecoparc i manteniment de vials tant en neteja com en l’estat del ferm. En els últims anys l’Ajuntament d’Onda ha aprovat llicències d’obra major per valor d’11,5 milions d’euros i a la fi de juliol de 2018 s’han tramitat obres per import de 8 milions, per la qual cosa es preveu aconseguir entre 12 i 15 milions d’euros d’inversió privada enguany en les zones industrials del terme municipal d’Onda.

“Som conscients de la capacitat innovadora dels nostres emprenedors i anem a treballar amb ells per a millorar les comunicacions perquè volem situar-nos en una situació privilegiada a l’hora de millorar la competitivitat de les nostres empreses”, declara Ximo Huguet. L’alcalde ha conclòs dient que “el nostre principal objectiu és fer créixer Onda i amb açò que es generen nous llocs de treball. Per a açò, oferim avantatges fiscals en el IAE, com, per exemple, la bonificació de fins al 50% per creació d’ocupació o per utilitzar o produir energia que provinga de sistemes de cogeneració i que d’aquesta forma el creixement, siga al seu torn sostenible”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.