Onda informa sobre les obres d’accessibilitat en el Consell Municipal de la Discapacitat

L’Ajuntament d’Onda ha convocat el Consell Municipal de la Discapacitat per a informar, entre altres temes importants, sobre les obres d’accessibilitat que s’han realitzat en les diferents instal·lacions i vials municipals. Així, la tinent d’alcalde d’Administració, Serveis Municipals i Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, que és la presidenta d’aquest òrgan de participació ciutadana, ha explicat que “hem comentat a les persones que ho componen que estem duent a terme una millora en l’accés del pavelló Víctor Cabedo, de l’edifici de l’Arxiu Municipal o les obres que es van a fer en la zona de l’alcassaba del castell, que tenint en compte la situació del recinte, situat a la muntanya, van a intentar facilitar al màxim l’arribada al lloc per a totes les persones. A més, hem anat enumerant la gran quantitat de voreres i vials que s’han arreglat per a millorar en accessibilitat”.

Aguilella ha destacat que “el govern que dirigeix l’alcalde, Ximo Huguet, des del principi de la legislatura, té clara la importància d’aquestes xicotetes accions que faciliten la vida de la ciutadania i que milloren el seu dia a dia. Hem millorat una gran quantitat de carrers, però som conscients que queda molt per fer, per açò anem a seguir treballant i polsant l’opinió de les associacions que componen aquest consell municipal perquè puguem construir la ciutat entre tots”.

Aquest consell de la discapacitat ha comptat amb la participació de la regidora delegada de l’àrea d’Urbanisme, Marta Piquer, així com de tècnics municipals per part del consistori. A més, han estat presents representants de les següents associacions i entitats: Club Adaponda, associació  Padres Discapacitados Psíquicos Virgen de la Esperanza, Asociación de Familiares y Amigos del Sordo (ASPAS Castellón), Asociación Asperger i associació Rompamos barreras, que després dels canvis en la direcció es torna a reincorporar a l’òrgan i amb la qual el consistori treballa ja en nous projectes.

Així mateix, s’ha informat al consell sobre les persones amb diversitat funcional que han treballat en el consistori, gràcies a les beques de discapacitats, amb cinc beneficiaris, i els set que ho han fet en programes com l’EMPUJU i l’EMCUJU. D’altra banda, Aguilella ha posat sobre la taula els futurs projectes de treball que s’estan duent a terme des del  consistori per a poder posar en comú amb les associacions representants d’aquest col·lectiu,  que al seu torn han explicat les seues iniciatives per a dur a terme una coordinació amb l’Ajuntament. “Ha sigut una reunió molt satisfactòria, doncs gràcies a trobades com aquesta podem seguir coneixent amb més en profunditat les accions que desenvolupen aquests grups i, al seu torn, saber què opinen i prendre nota dels suggeriments per a millorar les polítiques municipals sobre aquest tema”, ha conclòs la tinent d’alcalde.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.