Onda impulsa la campanya ‘Posiciona’t contra la Violència de Gènere’

L’Ajuntament d’Onda ha organitzat per a aquest mes de novembre la campanya ‘Posiciona’t contra la Violència de Gènere’ dirigida a la ciutadania ondera. Des del passat 12 fins al pròxim 24 de novembre, el consistori realitza diferents activitats per a conscienciar, prevenir i sensibilitzar sobre la violència de gènere. La principal novetat d’enguany és la xarrada de Patricia Campos, l’ondera més internacional, amb la qual fomentarà la igualtat de drets a través de l’esport. Asensio Blaya, regidor d’Igualtat, ha explicat que “amb aquesta campanya ens dirigim a persones de diferents edats amb l’objectiu de prevenir i conscienciar sobre aquesta xacra social que ha de ser una de les grans preocupacions de totes les institucions. Pretenem posar el nostre gra d’arena en aquesta lluita, sempre dins de les possibilitats del nostre consistori”.

La campanya va començar el dia 12 de novembre amb l’exposició en el carrer contra la violència de gènere. Durant el mes, també es realitzaran xarrades als alumnes de sisè de Primària i Secundària, impartides per la Policia Local i l’Agent d’Igualtat. El dimarts 20 de novembre se celebrarà la inauguració del programa formatiu SARA de la Creu Roja. Els escolars també podran visualitzar curts temàtics contra aquest tipus de violència el dijous 22 de novembre i per a aquesta activitat es necessita una inscripció prèvia.

Un dels actes més destacats d’aquesta campanya és la presentació del projecte ‘Supera-t’ de Patricia Campos, primera dona pilot de reactors de les Forces Armades i ex entrenadora de futbol a Estats Units. Aquest esdeveniment cerca fomentar la igualtat de drets a través de l’esport amb una xarrada inspiracional i motivadora en la Casa de la Cultura a les 11 hores. Patricia comptarà amb la col·laboració d’un altre onder exemple de superació, el ciclista professional del BH-Burgos, Óscar Cabedo. Una vegada finalitzat, es jugarà un partit de futbol en La Cossa.

Igual que el passat any, el consistori organitza un taller gratuït d’autoprotecció i defensa personal, en el qual agents especialitzats de la Policia Local d’Onda instruiran en tècniques de prevenció i autoprotecció que aportaran les eines necessàries per a fer front de la forma més favorable a una possible agressió. El taller està dirigit a dones majors de 16 anys empadronades a Onda, i s’està realitzant els dilluns i dijous d’aquest mes, entre les 17.30 i 19.00 hores en el pavelló Víctor Cabedo.

Asensio Blaya, ha afirmat que “l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet té entre les seues finalitats de política social la prevenció i sensibilització de la violència de gènere. Per aquest motiu està adherit al programa de seguiment VIOGEN i realitza diverses accions de conscienciació contra aquest tipus de violència al llarg de l’any, com per exemple, durant la Fira d’Onda” i ha afegit que “durant aquests dies l’Ajuntament està repartint adhesius i vinils als comerços i veïns d’Onda, per a augmentar la difusió d’aquesta campanya i que més persones se sumen a la lluita d’aquesta causa”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.