Onda impulsa els diferents projectes finançats per Europa

L’Ajuntament d’Onda ha reunit als tècnics municipals dels diferents departaments municipals implicats en els projectes que es van a finançar pels Fons Feder de la Unió Europea i que es van obtenir gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI) que va elaborar l’equip de govern al principi de legislatura. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “anem a cuidar cada detall perquè aquests 5 milions d’euros van a suposar la transformació de la ciutat i un avanç molt positiu per a Onda. Volem que tots els departaments compartisquen les experiències i els problemes que puguen sorgir per a donar-li la millor solució possible entre tots”.Cal recordar que, gràcies a aquestes inversions de la Unió Europea en la ciutat, ja s’estan duent a terme projectes com el Corredor Verd del riu Sonella, el projecte del desdoblament de l’avinguda Montanejos que va a millorar la mobilitat sostenible de la població, o la creació d’habitatges socials i d’una xarxa de carrils bicis urbans i interurbans. Així mateix, mitjançant aquests fons europeus, el consistori ja ha licitat diverses accions per a escometre un pla de ciutat intel·ligent, la reforma de la Campaneta, o el canvi de lluminàries en els edificis municipals que començarà per la Casa de la Vila i el CIM, entre altres projectes que es van a desenvolupar fins al 2023.

Així, quant al pla Smart City, que situarà a Onda com la primera ciutat amb aquestes característiques de més de 20.000 habitants en la província de Castelló, el consistori cerca asseure les bases per a desenvolupar i anar implementant, a poc a poc, components intel·ligents per a millorar els serveis als ciutadans, facilitar la gestió municipal i millorar el dia a dia dels veïns. Gràcies a aquesta licitació es contractarà una plataforma de ciutat intel·ligent que integrarà els diferents components que es desplegaran en la localitat i que permetrà manejar la informació a través del sistema per a generar uns serveis útils a la ciutadania, ja que s’ajudarà a la presa de decisions. A més, facilitarà que es puguen oferir recursos turístics de major qualitat. Però també s’incorporarà en aquest contracte els components verticals de la gestió dels serveis municipals, és a dir, els sensors que es col·locaran en diferents àmbits.

Respecte a la Campaneta, amb aquests treballs licitats per 170.000 euros, se cerca millorar l’entorn urbà d’aquesta zona i es va a evitar molts problemes per als veïns. Aquesta primera actuació es desenvoluparà en la part central de la fàbrica, que és la més antiga i on estan els forns moruns. A més, es contempla l’estabilització de la façana principal de l’edifici antic i la reconstrucció de la façana derruïda. L’objectiu fonamental és posar en valor la fàbrica de taulells més antiga que existeix actualment a Onda perquè, al temps, servisca com a nexe de dinamització social en barris que en aquests projectes europeus estan denominats com a perifèrics i que en aquest cas són: el Castillo, Tossalet, Monteblanco i el Portal de València. Aquestes zones tenen personalitat pròpia i la seua conformació va estar lligada al creixement de la indústria taulellera, especialment en les dècades dels 50, 60,70 i 80 del segle passat i que va provocar l’eixida de la indústria de l’interior de la ciutat industrial a zones perifèriques.

“Per a les diferents actuacions comptarem amb l’opinió de tècnics municipals, veïns i associacions, per a aconseguir el millor resultat possible d’aquesta inversió, perquè la ciutadania importa per a aquest govern. Tenim una forma de fer Europa i una forma de fer Onda, i entre totes i tots farem d’aquests projectes una realitat”, ha conclòs Ximo Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.