Onda forma a cuidadors no professionals de persones dependents

L’Ajuntament d’Onda ha engegat un curs per a cuidadors no professionals de persones dependents, impartit des de l’àrea de Política Social, que a més està validat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha afirmat que “des de l’àrea de Política Social que dirigeix la tinent d’alcalde, Mari Carmen Aguilella, tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida i el benestar dels onders. Per aquest motiu tractem d’acostar-los coneixements bàsics perquè puguen dur a terme les cures necessàries i millorar l’autonomia personal”.

Un total de 15 cuidadors de persones dependents, que reben una prestació del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD), estan rebent està formació durant el mes de novembre. Un metge del Centre de Salut Integral Onda II, una infermera del Centre de Salut I d’Onda, les dues Treballadores Socials del Servei Municipal de Dependència i dues psicòlogues de Serveis Socials Municipals són els encarregats d’ensenyar-los coneixements sociosanitaris i psicosocials.

Els continguts s’imparteixen a través de sessions formatives presencials, en les quals han destacat els casos pràctics aportats per les persones assistents procedents de l’àmbit personal. “D’aquesta manera, els participants resolen els seus dubtes i aprenen millor a gestionar situacions diàries per part de professionals psicosocials i sanitaris”, indica l’alcalde. En ella, els cuidadors estan aprenent sobre mobilitzacions, cures bàsiques, gestió de l’estrès, duel, entre uns altres, dirigits a dependents.

Ximo Huguet ha explicat que “en aquest projecte d’acció formativa també s’ensenyen estratègies per a la cura del cuidador, ja que considerem imprescindible i molt valuosa la labor que aquestes persones realitzen i creiem que per a cuidar bé, primer ha de cuidar-se un de mateix” i ha afegit que “el curs ha tingut una bona acceptació, per la qual cosa continuarem treballant en aquest tipus de serveis, tenint en compte les aportacions dels participants perquè el curs impartisca coneixements adaptats a les necessitats reals i millorar els serveis socials, dins de les possibilitats del nostre consistori”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.