Les obres del nou pavelló esportiu d’Onda avancen a bon ritme

Les obres per a la construcció del nou Pavelló Esportiu d’Onda que se situarà a l’antiga nau de Persidecor avancen a bon ritme i estan complint els terminis previstos al principi. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha afirmat que “fa poc més de cinc mesos ja de la seua adjudicació després del procés de licitació i una vegada finalitzat el procés administratiu les obres van començar a la fi del mes de juliol. Estem complint els terminis previstos per a poder tenir aquesta infraestructura en la localitat com més prompte millor, però fent les coses bé i garantint la seguretat i la legalitat. Ara ja es pot veure l’estructura de la futura instal·lació i esperem que seguisca sense sorgir cap problema durant el procés de construcció i que se seguisquen ajustant les dates. Recordem que aquest nou recinte esportiu està cridat a descongestionar les altres instal·lacions municipals”.

 

Huguet ha recordat que “hem fet una aposta clara per ser una ciutat saludable, ja que estem en la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, i amb aquesta nova infraestructura esportiva, sumada a les quals hem anat millorant constantment des del principi de legislatura, anem a tenir una bona oferta per a tots els onders. Però, a més, cada vegada tenim més visites relacionades amb les competicions esportives, que ens serveixen d’aparador per a mostrar els encants de la nostra localitat. Cal recordar que durant el passat any es van superar els 200 esdeveniments esportius i que enguany la xifra serà similar. Aquest nou recinte esportiu se sumarà a aquesta oferta esportiva i pot significar una bona atracció de més campionats que beneficien a la nostra economia i a la promoció de la localitat”.

 

Cal recordar que aquesta instal·lació s’està construït al carrer Francesc Ferrer Pastor, al costat del Centre de Dia, amb una superfície de 2.524m2. Huguet ha indicat que “cal dir que el projecte s’ha consensuat amb el Consell de l’Esport. També s’han tingut en compte les necessitats del Club de Gimnàstica, que serà un dels usuaris del pavelló, juntament amb altres esportistes que practiquen activitats relacionades amb la salut”.

 

Aquest edifici comptarà amb una única planta per a facilitar la total accessibilitat. Estarà composta per la sala del pavelló i l’edifici annexe de vestuaris i serveis. En aquest projecte es contempla la construcció d’unes graderies retràctils per a poder aprofitar millor l’espai, però al mateix temps poder gaudir de bones localitats per al públic quan se celebren competicions de diversa índole. La façana del pavelló s’ha projectat amb el sistema de façana ventilada ceràmica, la qual portarà impresa uns motius geomètrics de diferents colors. En aquesta instal·lació s’apostarà per l’estalvi energètic general de l’edifici, d’una banda, es posaran claraboies de llum captadores d’il·luminació natural i projectors tipus LED que disminueixen el consum un 50%. I, d’altra banda, s’instal·laran panells solars i una caldera de biomassa per al tractament de l’aigua per als vestuaris, a més la coberta serà de panell tèrmic amb un aïllant de 80 mm, el doble de l’habitual, per a millorar l’aïllament tèrmic.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.