L’Ajuntament d’Onda no sol·licitarà una bestreta a la Diputació a compte del cobrament dels impostos

L’Ajuntament d’Onda anuncia que en el pròxim 2019 no demanarà a la Diputació de Castelló la bestreta que venia sol·licitant des del 2011 a compte el cobrament dels impostos. Cal recordar que l’ens provincial és l’encarregat de recaptar l’Impost de Béns Immobles (IBI) i l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) en la localitat i que, posteriorment, duu a terme una transferència al consistori en el segon semestre de l’any, que és quan es cobren aquestes taxes. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que “el bon fer del departament d’Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, ha facilitat que no hàgem de demanar aquest avançament, ja que tenim la tresoreria totalment sanejada. Estem demostrant que duem a terme una gestió responsable dels fons municipals, mirant per cada euro que gastem i invertint els recursos en beneficis per a la ciutadania”.

Encara que des del consistori expliquen que aquesta operació d’avançament del cobrament dels impostos no suposava cap perjudici per a l’Ajuntament, el poder renunciar a dur-la a terme demostra que la situació de les arques municipals és òptima i s’ha efectuat una bona gestió. Normalment, l’avançament que se sol·licitava era de 3 milions d’euros per a fer front al pagament de proveïdors per falta de liquiditat, no per falta de Pressupost, ja que el cobrament d’aquests impostos s’efectua en el segon semestre de l’any.

L’alcalde ha indicat que “anem a seguir treballant per millorar la situació econòmica d’Onda. Els comptes del 2019 van a demostrar que hem gestionat correctament durant tota la legislatura i que estem en el bon camí. Hem reduït el deute en més d’un 60%, malgrat açò, els serveis i la qualitat de vida dels nostres veïns va augmentant perquè gestionem cada euro de manera que sempre repercutisca en un benefici per als onders. Els pressupostos de 2019 van a seguir aquesta senda que ens està donant tan bons resultats”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.