L’Ajuntament d’Onda intervé a l’entorn de l’alcassaba del castell

L’Ajuntament d’Onda ha començat uns importants treballs de manteniment en el recinte de l’alcassaba del castell. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha visitat aquestes obres i ha explicat que “per a nosaltres és molt important tenir en les millors condicions aquest monument, que és el nostre recurs turístic més visitat i un gran atractiu per a les visites que s’acosten a la ciutat. Aquest equip de govern, des de l’inici de la legislatura, ha apostat per potenciar el turisme com a alternativa per a diversificar en l’economia local. Així, hem dut a terme múltiples iniciatives de promoció en diferents fires del sector que han anat acompanyades de millores substancials en els llocs que puguen resultar d’interès per a les persones que trien Onda com a destinació”.

D’aquesta manera, els treballs consisteixen en la consolidació de pedres i rejuntats, sanejat, ‘pavisado’ de ferro de la barana i fixació, recuperació de la crosta de tapial esquerdat i tractament herbicida i neteja general dels murs de maçoneria. A més, es durà a terme un engassat i injecció de calç en arrebossats aborsats, restauració de revoque, recuperació de parts originals i protecció de vores, tractament de consolidació i hidrofugat en les parets, així com eliminació d’herbes i revisió de la malla existent en la pavimentació. L’objectiu d’aquesta important intervenció és deixar tot el conjunt en un perfecte estat de conservació i evitar possibles danys futurs, a mes d’oferir una imatge més de d’acord amb la importància de les restes arqueològiques entre els milers de ciutadans i visitants que s’acosten a contemplar els mateixos. Les obres tindran un cost de 15.000 euros.

“Els importants vestigis arqueològics de l’alcassaba del castell, corresponents a l’estructura arquitectònica d’un palau d’època Taifa, són, sens dubte, part del patrimoni més important que tenim a Onda i des que es van exhumar les estructures d’aquesta zona entre el 2008 i el 2011 no s’havia dut a terme una actuació tan important de consolidació en la zona. Tenim el convenciment que Onda té un gran patrimoni cultural i natural que mostrar al món, per açò anem a seguir treballant per a tenir-ho en les millors condicions possibles i mantenir l’important creixement en les xifres de visitants que hem tingut en els últims tres anys”, conclou l’alcalde.

SONY DSC

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.