L’Ajuntament d’Onda inicia les obres de reurbanització de la plaça de la Sinagoga

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat les obres per a la reurbanització de la plaça de la Sinagoga. El projecte compta amb un pressupost de 389.217,61 euros. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “els onders podran gaudir d’aquest nou espai que hi havia estat degradat fins ara. Una vegada finalitzades les obres, serà una plaça accessible i un reclam per al turisme a causa de les importants restes històriques trobades” i demana disculpes “als habitants de la zona per les molèsties que s’hagen pogut ocasionar pels llargs tràmits administratius que hem hagut de dur a terme, però davant un projecte d’aquest tipus hem de ser molt respectuosos amb els tràmits que exigia la Conselleria i acurats amb el patrimoni”.

La remodelació de la plaça consisteix en la creació d’una plataforma de fusta sobre una part de la Sinagoga, que podrà ser transitable per als vianants, mentre que la part de baix podrà ser visitada accedint des de les escales medievals o una rampa. També s’augmentarà la superfície de circulació dels cotxes i es crearà una graderia que podrà utilitzar-se en un futur per a gaudir d’actuacions musicals o dels esdeveniments culturals que puguen organitzar-se. Però, a més, el consistori instal·larà vegetació, reg per goteig, mobiliari urbà com a cadires plegables i noves lluminàries.

Cal recordar que les obres ja es van iniciar el passat any però que es van haver de paralitzar per les troballes arqueològiques oposades en el lloc. El projecte es va haver de tornar a redactar ajustant-se a les peticions de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, i a les necessitats que van sol·licitar els veïns de la zona, amb els quals es van reunir l’alcalde i la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Marta Piquer.

Ximo Huguet declara que “a partir d’ara la plaça serà un espai en el qual els onders podran gaudir del temps a l’aire lliure i realitzar activitats. El nostre objectiu és millorar la qualitat de vida de la ciutadania amb obres realment útils, segons les seues necessitats reals” i afig que “aquest tipus de troballes augmenta la riquesa patrimonial de la ciutat i l’oferta turística, la qual cosa atraurà als visitants a la ciutat. Açò demostra que Onda està en un enclavament envejable i amb història, que compta amb molts recursos per a ser una ciutat turística en la qual passar més d’un dia, beneficiant l’economia local”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.