El 80% dels treballs de les ajudes a la rehabilitació recauen en empreses d’Onda

Onda escomet obres per valor de 654.187 euros per a la rehabilitació i renovació d’habitatges gràcies al conveni amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que va engegar en la localitat el projecte d’Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU). L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha ressaltat la importància d’aquestes ajudes que ha aconseguit el consistori “per a impulsar la part més antiga de la localitat i l’economia local, ja que pot significar una bona inversió en reformes que s’estan duent a terme en un 80% per empreses i tècnics facultatius onders. Aquesta ha sigut una aposta del nostre equip de govern que es va iniciar amb la legislatura i amb la creació de l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació, que està funcionant molt bé i col·laborant amb els beneficiaris d’aquestes ajudes de l’ARRU per a resoldre tot tipus de dubtes i seguir els tràmits que s’han de dur a terme”.

A Onda s’han iniciat 14 expedients, vuit en la primera convocatòria i sis en la segona, que inclouen dues obres finalitzades que estan a l’espera de tramitar la justificació i tres obres que ja estan en marxa. Així, en la primera convocatòria l’import de les obres a realitzar ascendeix als 372.182 euros i a 282.004 euros en la segona fase. Així, s’haurà executat un 40% del programa i quedaran 1.120.000 euros per a la tercera fase que s’engegarà l’any que ve. A més, cal destacar que el muntant de les ajudes per a la inversió d’aquests més de 650.000 euros ascendeix a 570.000 euros, per la qual cosa les inversions que hauran de fer els veïns són relativament xicotetes.

 

L’alcalde ha explicat que “volem construir Onda entre totes i tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es van a poder engegar un bon nombre d’obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l’aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seua modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls per a empreses locals de sectors relacionats amb la construcció, com demostra l’alt percentatge de participació de les companyies onderes en l’execució dels treballs”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.