Onda viu un multitudinari i perillós segon encierro de Fira

Onda ha rebut avui milers de visites d’altres localitats i una multitudinària participació en els actes organitzats en l’inici de l’últim cap de setmana de la Fira d’Onda. La jornada  ha estat marcada pels diversos esdeveniments taurins, les actuacions musicals com el festival ‘Locos por la música’ i una gran activitat en els casals de les penyes de la ciutat.

 

A les 12 hores ha començat el segon encierro de la Fira amb sis bous braus de la ramaderia Palha, patrocinat per l’associació cultural taurina Guarismo 2. L’encierro ha abarrotat els carrers d’Onda amb milers d’afeccionats que no han volgut perdre’s l’acte taurí més esperat del divendres. En festeig s’ha saldat amb  diverses caigudes propiciades pels bous de Palha, les més aparatoses han sigut als carrers Sant Miquel i Ecce Homo. L’encierro ha complit amb les expectatives dels més aficionats. Al contrari del del dimecres, els bous s’han avançat, anant pel carrer Safona cercat als corredors en sentit els cadafals. En el carrer Sant Miquel van arribar els primers esglais, doncs un dels bous es va pujar a la vorera cercant en tot moment als afeccionats que corrien l’encierro. Com s’esperava d’aquesta ramaderia, s’han viscut molts  moments perillosos, i en el tram final  un dels bous s’ha quedat ressagat des del carrer Sant  Miquel fins a l’entrada al Raval.

 

Finalment, l’encierro s’ha saldat amb tres atesos, però cap d’ells ha sigut per asta de bou. D’una banda, E.S.E., veí de Forcall, del 1964,  ha sigut atès per colp en genoll esquerre. D’altra banda,  A.F.S., veí d’Onda, nascut añ 1962, ha sigut atès per bretxa en la part posterior dreta del cap i ha requerit sis  punts de sutura, sent atès al quiròfan de Cervantes. Finalment, un home nascut al 55 i de nacionalitat francesa, J-L.D., ha hagut de ser atès en infermeria per la caiguda i amb bretxa en el cap, requerint 20 grapes. A més, en l’exhibició del primer bou, després de la celebració de l’encierro, FSG, de 38 anys i veí d’Elx de la Serra d’Albacete ha patit una policontusió, havent de realitzar-li punts de sutura a la cella esquerra, la clavícula esquerra se li ha eixit fora del lloc, i ha patit un colp fort a la part dreta del tòrax, sent traslladat a l’hospital de la Plana per a una valoració de possibles ferides internes.

 

La Fira continua mostrant una programació variada per a tots els públics amb el parc multiaventura per a tots els xiquets i xiquetes. Els assistents han pogut gaudir d’una carpa de paintball, pista americana, matalassets, futbolí humà i el circuit de Segway, durant tot el dia. Mentre que, el públic adult ha acudit a l’obertura de la fira alternativa a les 11.00 hores i que romandrà oberta durant tot el cap de setmana a la plaça d’Espanya.

 

L’esport també ha estat present amb la celebració del 58 Trofeu del Magnífic Ajuntament d’Onda de Coloms Esportives que organitza el Club de Colombicultura La Ondense. Així mateix, les actuacions Sonata Circus de la companyia La Troupe Malabó, Dj Adry Bass, Pecados Cardinales i Morbir han amenitzat la vesprada del divendres, mentre que a les 23.00 hores l’obra de teatre ‘Separeu-vós junts’ de Gemma Miralles ha omplert el Teatre Mònaco.

 

A la nit, és el torn dels ritmes del Pop-Rock dels 80 amb el festival ‘Locos la música’. Multitud de persones acudiran al pavelló Víctor Cabedo per a veure les actuacions dels grups Rovólver, Nacha Pop, Seguridad Social i OBK. Els més nostàlgics de la música d’aquella dècada gaudiran de l’única actuació que realitzaran en la província durant la seua gira.

 

El dissabte tindrà lloc l’esperat concert de Rosendo, en la seua gira de comiat, i del grup El Último Ke Zierre al pavelló Víctor Cabedo. Les penyes també tenen organitzades diverses actuacions musicals a la vesprada com la Macrodiscomóvil Gaser, Festa Remember, entre unes altres. A més, serà l’últim dia amb actes taurins amb l’últim encierro de bous, les exhibicions de bous a la vesprada i bous embolats a la nit.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.