Onda ret homenatge a persones amb diversitat funcional i concentra a milers de veïns en el ‘Sopar de Penyes’ de Fira

La Fira d’Onda continua mantenint els nivells de participació igual que el primer dia de festes, divendres passat. El cinquè dia de Fira ha comptat amb novetats respecte a l’any anterior i els actes taurins han tornat a estar presents després de dos dies d’aturada. Així mateix, la solidaritat i la preocupació social també han marcat la jornada d’avui.Més de 100 persones han acudit al dinar-homenatge a les associacions El Molí, Adaponda i altres associacions de diversitat funcional de la ciutat, organitzada per l’Ajuntament. La reina de la Fira, Anna Peña, la Cort d’Honor, membres de la Junta de Festes, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el regidor de Festes, Asensio Blaya, també han assistit a aquest acte especial dins del programa de festes. En finalitzar, tant la Reina com la seua Cort d’Honor, han fet lliurament d’un detall a cada persona que ha acudit a aquesta emotiva trobada. Huguet ha destacat que “aprofitem les festes per a rendir un merescut homenatge a les persones que integren aquestes associacions que faciliten el dia a dia a molta gent i que fan una gran labor en la ciutat. És un orgull per als onders comptar amb ells i demostren el caràcter lluitador i solidari de la nostra gent”.

El dimarts també ha estat marcat per una gran activitat taurina. El matí ha començat amb una ràpida i neta entrada i exhibició de vaques de la ramaderia de Miguel Parejo. Seguidament, els assistents han pogut gaudir de l’exhibició d’un bou brau de la ramaderia Adolfo Martín patrocinat per Aficionats al Bou e la Fira d’Onda. A la vesprada han continuat les exhibicions de bous braus de les ramaderies Las Ramblas, Luis Díaz i vaques d’El Mijares.

Un dels actes més importants organitzats per al dia d’avui és el ‘Sopar de Fira’, en el qual participen milers d’onders. Durant la cita gastronòmica es cuina i reparteix centenars de quilos de carn, a més de vi i aigua a les penyes assistents. Posteriorment al sopar se celebra una mascletà nocturna, una de les novetats incloses pel consistori en la programació d’enguany.

La Fira destaca per la seua variada programació per a tots els públics, per la qual cosa els xiquets han pogut divertir-se en el parc infantil Animatrix així com en el musical infantil ‘Merlín, la leyenda’ en el Teatre Mònaco. Així mateix, la jornada d’avui ha comptat amb esdeveniments esportius com la presentació dels equips de futbol sala, actuació de ball i musicals com la Festa 10 FM.

Per al dimecres hi ha preparats actes infantils i taurins, com l’encierro de bous de la ramaderia El Pilar a les 12.00 hores. Els esdeveniments culturals també estaran presents amb el concert infantil a les 19.00 hores, i l’esperada obra de teatre ‘A Espanya no la va a conèixer ni la mare que la va parir’ a les 23.00 hores al Teatre Mònaco.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.