Onda participa en el plenari de la Xarxa d’Iniciatives Urbanes

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha participat en la trobada de la Xarxa d’Iniciatives Urbanes (RIU) que s’ha celebrat a Benidorm i que ha comptat amb una alta participació institucional tant del Govern, com de la Generalitat Valenciana i de la Comissió Europea. Així, Huguet, que ha assistit a la reunió acompanyat per la regidora d’Hisenda, Silvia Cerdà, ha indicat que “hem posat en valor enfront de les diverses administracions presents les accions que estem desenvolupant a Onda gràcies als 5 milions d’euros dels Fons Feder de la Unió Europea que vam obtenir a principi de legislatura amb l’elaboració d’una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). A més, hem pogut comprovar experiències que estan vivint altres consistoris en relació amb l’execució de les seues estratègies i compartit problemàtiques i possibles solucions per a millorar l’aplicació de polítiques que beneficien al màxim a la ciutadania”.

Així, en el ple de la RIU han participat Antonio Pérez, alcalde de Benidorm; Helena Beunza, Secretària General d’Habitatge del Ministeri de Foment; Jordi Torrebadella, cap adjunt de la unitat Portugal i Espanya de la Dg Regi de la Comissió Europea; Jorge García, Director General de Fons Europeus del Ministeri d’Hisenda i Andreu Iranzo, director general de Fons Europeus de la Generalitat Valenciana. Aquests experts en la matèria han pogut resoldre els dubtes tècnics van sorgint de la gestió dels Fons Feder així com han explicat novetats i experiències positives d’alguns projectes com els quals s’estan desenvolupant en Santa Coloma de Gramanet, Barcelona, Murcia o Cieza.

Huguet ha destacat que “aquest tipus de trobades és molt útil per als ajuntaments, ja que podem intercanviar experiències i solucions davant projectes de gran magnitud com són les EDUSI. Tenim una altra forma de fer Europa i una altra forma de fer Onda. I, d’aquesta manera, podem esprémer al màxim aquestes ajudes a la transformació de les ciutats per a optimitzar els recursos i dur a terme grans millores en la qualitat de vida de les nostres localitats” i ha conclòs dient que “per a Onda, haver aconseguit aquests fons de la Unió Europea va a significar una transformació molt important cap a una ciutat més sostenible i innovadora, així com més eficient en la gestió i amb una major participació de la ciutadania, per açò, en l’equip de govern, estem molt satisfets d’haver desenvolupat un projecte d’aquestes característiques i poder millorar-ho dia a dia en reunions com aquesta”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.