Onda obri a la participació ciutadana el Pla d’Inclusió i Cohesió Social

L’Ajuntament d’Onda està dissenyant el Pla d’Inclusió i Cohesió Social emmarcat al Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social 2018/2022 amb l’objectiu de ser una eina de planificació, ordenació, gestió i direcció estratègica de les mesures i accions d’inclusió i cohesió social vinculades al municipi. Així, el consistori ha obert un procés de participació ciutadana perquè tot aquell que vulga realitzar les seues aportacions al document el puga fer en una plataforma online. La tinent d’alcalde de Política Social explica que “per a l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet és molt important conèixer l’opinió de la ciutadania en l’elaboració d’un pla de tant calat com el qual tenim entre mans. Volem construir la ciutat entre tots i per a açò anem a fer el possible per a implicar al màxim nombre de persones en tot allò que ens siga possible”.

 

Cal recordar que, per a la redacció del primer document del pla, l’Ajuntament ja va reunir en una primera trobada als tècnics municipals, als responsables polítics i als encarregats de desenvolupar el projecte, i en un altre a professionals de la localitat amb representants socials. Aguilella, explica que “per a aquest equip de govern és molt important el desenvolupament d’aquest pla, ja que va a garantir que Onda cresca amb igualtat d’oportunitats i augmente la qualitat de vida de la seua ciutadania”.

 

Així mateix, el consistori ha dut a terme una primera fase de diagnòstic i anàlisi de dades, en el qual s’han dut a terme la identificació dels problemes i reptes als quals s’ha d’enfrontar la localitat. Una vegada acabat aquest procés, s’ha iniciat el procés participatiu, tant a nivell tècnic, com a polític i ciutadà, amb la finalitat de completar la informació obtinguda. Així, en la plataforma tps://onda.governalia.es/consultes/ els interessats a dur a terme suggeriments podran fer-ho de forma efectiva perquè es valoren pels tècnics encarregats de la redacció. Aquest procés participatiu romandrà actiu fins al 15 d’octubre.

 

El pla que s’està desenvolupant constarà de diverses línies estratègiques d’actuació: la ciutat,  comprat de treball i ocupació; la protecció de drets i serveis públics: l’educació; l’habitatge; la salut i serveis socials; la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i violència de gènere i cultura i societat de la informació.

 

Així, la tinent d’alcalde destaca que “volem donar veu als onders a través d’aquest xicotet qüestionari que cerca arreplegar més propostes, fent així que puga arribar a tota la ciutadania i comptant amb l’opinió de les persones a les quals va a beneficiar aquest pla” i afig que “volem situar a Onda en un lloc més destacat encara en cohesió i inclusió social. Des de l’àrea de Política Social es fa un esforç constant perquè Onda és un municipi integrador i amb aquest pla es van a poder posar en valor la gran quantitat d’iniciatives que duem a terme en aquest sentit”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.