Onda garanteix el dispositiu sanitari i de seguretat de la Fira

L’Ajuntament d’Onda està coordinant l’ampli dispositiu de seguretat davant la proximitat de les festes, que donaran començament el divendres19 i que finalitzaran el 28 d’octubre. La tinent d’alcalde de Policia Local, Mari Carmen Aguilella; i el regidor de Festes de l’Ajuntament, Asensio Blaya; han participat en una reunió a la qual han assistit el Comissari Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, tècnics municipals, Protecció Civil, Serveis Sanitaris, així com l’empresa encarregada del muntatge de barreres dels festejos taurins.

Durant la reunió, s’ha concretat que referent al factor humà, per a la celebració d’aquesta Fira i per al màxim gaudi de veïns i visitants, la Policia Local destinarà prop de 400 serveis distribuïts per tot el terme municipal i reforçant-se els dies de major nombre d’esdeveniments. La Policia Autonòmica i la Guàrdia Civil també vetlaran per la seguretat en la localitat durant els dies d’aquesta i els membres de Protecció Civil d’Onda i d’altres poblacions assistiran als actes de major envergadura.

A més de les mesures de seguretat que es van planificar en anteriors reunions, quant a tràfic i seguretat ciutadana, en la reunió d’avui s’ha coordinat el dispositiu de seguretat durant els actes taurins. Els encierros de Fira són un reclam per a multitud de persones de tot lloc, que desitgen participar d’una o una altra manera en aquests festejos. Des de la Prefectura de Policia s’estudia fins al més mínim detall referent a la seguretat i, lògicament, el reforç d’efectius s’eleva per a cobrir qualsevol possible conflicte. Per açò, els dies d’encierros es destinaran al torn de treball policial fins a un total de 24 efectius policials per a coordinar de manera eficaç tot l’operatiu desplegat al llarg del recorregut. A més, es tindrà en compte que la funció de Director del Festeig la desenvolupa també un Policia Local, com a màxim exponent de coordinació i desenvolupament de l’esdeveniment. Entre altres labors, aquesta figura repassarà els dies de festejos totes les mesures de seguretat, el control de presència dels voluntaris taurins, així com també els llocs d’ubicació d’ambulàncies i serveis mèdics.

Així mateix, a l’inici dels festejos, es duran a terme diferents controls d’accés al recinte, amb la finalitat d’evitar la participació en els mateixos de menors i persones que no reunisquen les condicions psicofísiques per a açò. Una vegada iniciats els actes taurins, es destinaran dues patrulles de policia amb l’objectiu de controlar el perímetre del recinte, manteniment de la seguretat exterior i control de les vies d’accés i eixida de vehicles d’emergències. Durant la celebració de tots i cadascun dels festejos taurins, existirà un servei d’atenció permanent a la ciutadania en la reguarda policial per a aquelles persones que no puguen fer ús de les dependències policials de la plaça El Pla, ja que aquestes es troben en ple recinte taurí.

Quant a l’assistència sanitària, un any més Onda disposarà d’un ‘hospital de campanya’ amb metge situat al carrer Cervantes i diverses ambulàncies situades al llarg del recorregut dels tancaments, així com un quiròfan portàtil com a complement de la infermeria situada en l’Ajuntament, que estarà present durant totes les exhibicions taurines. A més, durant la reunió, s’han indicat què esdeveniments de la Fira 2018 requeriran la presència dels serveis sanitaris.

Finalment, com a novetat, s’ha concretat el muntatge d’una nova barrera metàl·lica, que serà mòbil, en la intersecció del carrer Calatrava i encreuament amb el Raval de Sant Josep, la qual serà utilitzada durant els festejos taurins sempre que siga necessari.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.