Onda estudia el recorregut per a dos carrils bici en la localitat

L’Ajuntament d’Onda ha començat els estudis previs per a l’execució de dos carrils bici que transcorreran pel terme municipal de la localitat. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “els departaments d’Urbanisme, dirigit per la regidora Marta Piquer, i d’Esports, dirigit per Francisco Chalmeta, ja han iniciat els primers contactes amb l’empresa encarregada de redactar aquests projectes que eixiran a licitació una vegada acabe la fase d’estudi. Per a nosaltres és molt important la creació d’aquests vials per a bicicletes, ja que estem fomentant una mobilitat més sostenible i, per tant, una ciutat millor, més preocupada pel medi ambient i més neta en tots els sentits”.

 

Així, la idea inicial del consistori és la creació d’un carril bici interurbà, que puga unir el casc urbà d’Onda amb l’Apeadero de Betxí amb el Museu del Carmen i que faça d’unió entre la ciutat i els polígons de la zona. A més, aquest vial es connectaria amb el carril que existeix per a bicicletes i que transcorre paral·lel a la CV-10. A més, el projecte contempla la creació d’un carril urbà que hauria d’unir diversos edificis de la localitat, com el centre de salut i l’Ajuntament i els diferents barris, així com amb el corredor verd i el carril fins al pantà del Sitjar, així com la seua pròpia connexió amb el futur carril interurbà, facilitant la mobilitat sostenible per tot el municipi.

 

Cal recordar que la creació d’aquests dos vials per a ciclistes va a estar subvencionada pels Fons Feder de la Unió Europea que es van aconseguir gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI) que va elaborar aquest equip de govern a l’inici de legislatura i que va a suposar una inversió de 5 milions d’euros per a la transformació d’Onda.

 

“Gràcies a aquesta inversió en mobilitat sostenible anem a avançar cap a una ciutat amb molta millor qualitat de vida. És una aposta d’aquest equip de govern promocionar les actuacions sostenibles i que tinguen en compte el medi ambient. Gràcies a aquestes ajudes de la Unió Europea, anem a poder treballar en aqueixa adreça i dur a terme una transformació de la forma en la qual ens desplacem els onders. És un projecte il·lusionant per al qual hem dut a terme moltes gestions i que esperem que prompte puga ser una realitat”, conclou l’alcalde.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.