Onda comptarà amb punts violetes durant la Fira

L’Ajuntament d’Onda disposarà de punts violetes durant la Fira en diversos llocs de la ciutat. Aquesta iniciativa pertany a la campanya ‘No és no’, amb l’objectiu de prevenir les agressions sexuals, augmentar la seguretat de les dones, conscienciar i informar. El regidor de Festes i Igualtat, Asensio Blaya, i Adela Moliner, responsable del programa Dona de Cruz Roja a nivell provincial, han explicat en roda de premsa que “volem garantir l’oci segur i que les dones no tinguen a veure limitada la seua llibertat de moviment o el seu dret a gaudir de la festa allà on vulguen per por de ser assetjades o agredides sexualment”.Els punts violetes es creen amb la col·laboració de la Curz Roja, i seran atesos per professionals especialistes. Estaran situats en llocs i hores de major afluència durant les festes, concretament a la pPlaça Espanña i ael Pavelló Víctor Cabedo durant els dies 20, 25 i 27 d’octubre. Així mateix, l’Ajuntament distribuirà material publicitari de la campanya per tota la ciutat, com a cartells i adhesius per a establiments i repartirà polseres i motxilles.

Aquests punts són espais, en els quals se sensibilitza al públic, i s’atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seua finalitat és conscienciar, prevenir i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista. Onda se suma així a la iniciativa promoguda per l’institut de les Dones, Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Una altra acció que el consistori duu a terme és la visita d’una psicòloga i un policia als casals d’Onda per a explicar-los la campanya de el ‘No és no’ i la de ‘Cuida’t’, que tracta de conscienciar sobre consum d’alcohol i drogues. Fins al moment han visitat 72 locals de festes i en els pròxims dies continuaran amb més visites perquè la campanya arribe a un màxim de persones possibles i tractar d’aclarir els seus dubtes.

Asensio Blaya ha afirmat que “malgrat els avanços obtinguts en l’àmbit legislatiu sobre violència masclista, està pendent el canvi a nivell real, per aquest motiu tractem de sensibilitzar sobre la importància de la resposta ciutadana contra les agressions sexistes, fomentant la implicació activa de la societat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.