La Fira d’Onda finalitza el seu 150 aniversari amb una alta participació en els seus actes

Onda ha posat punt final a una edició especial de la Fira d’Onda. El 150 aniversari de les festes ha tingut una excel·lent participació en els diferents actes programats, que han atret tant als onders com a visitants d’altres localitats. La Fira ha comptat amb nous esdeveniments durant els deu intensos dies de festa que finalitzen  amb una traca i castell de focs artificials.El diumenge ha començat amb la XVII Volta Turística i Cultural al parc natural de la Serrà d’Espadà. Els participants han pogut gaudir del gran patrimoni natural de la zona i de la ciutat d’Onda, com a porta a aquest paratge, amb les explicacions dels guies. A més, vehicles antics de diferents èpoques han omplert els principals carrers d’Onda, gràcies a ‘Antic Vespa Club d’Onda’. També han actuat Ivana Michlig, amb la dansa oriental que no va poder realitzar-se el dissabte per la pluja. La tradicional missa solemne celebrada en honor al patró de la vila, Sant Roc, ha comptat amb la participació del cor de la Unió Musical Santa Cecília, que ha interpretat els càntics litúrgics. A partir de les 13.00 hores la ciutadania ha pogut visitar l’exhibició d’aquests vehicles a la plaça del Pla, a la qual també han acudit reines de la Fira i les seues corts d’honor. Al migdia, la mascletà ha reunit a multitud de persones a la plaça del Raval de Sant Josep, expectants de l’espectacle pirotècnic.

Les activitats culturals han continuat a la vesprada amb la XXIX Mostra de Folklore Tradicional al Teatre Mònaco. Els assistents han gaudit de la participació del grup de danses AC El Torrelló, acompanyats de la colla de dolçaineres i tabaleters les Goles, l’AC Atzavara Grup de Ball, Agrupació Folklòrica de Montcada i el Grup Folklòric d’Onda. A més de la plantà de gegants i cabuts de diferents associacions al carrer Cervantes. A les 17.00 hores, el club CD Onda i el Club de futbol La Vall han disputat un partit de futbol amb el servei d’honor de la Reina de la Fira.

A les 19.15 hores la desfilada de carrosses ha iniciat el seu recorregut pels carrers d’Onda en les quals els esperaven centenars d’onders. Les reines de la Fira i les seues corts d’honor han llançat confeti des de les seues carrosses, omplert la ciutat de color, alegria i bon ambient. En la desfilada també han participat la Unió Musical Santa Cecília d’Onda, les agrupacions de gegants i cabuts, grups folklòrics, diferents barris i penyes. A continuació, la traca final de festes i el castell de focs artificials, disparada per la pirotècnica Tomás de Benicarló, han donat per finalitzat el 150 aniversari de la Fira.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha manifestat que “ens hem d’asseure a fer un balanç més profund, però les primeres impressions indiquen que ha sigut una fira molt participativa i sense incidents greus destacables. Ha transcorregut tot dins de la normalitat festiva i hem de felicitar-nos per açò. Cal donar les gràcies als onders que ha participat en l’organització i en tots els actes. Ara després de la corresponent avaluació, la Junta de Festes i l’àrea que gestiona el regidor Asensio Blaya, comencen a preparar la Fira 2019”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.