La devoció i la música són les protagonistes del primer diumenge de la Fira d’Onda 2018

Les actuacions musicals i els actes religiosos han sigut els protagonistes del primer diumenge de la Fira d’Onda. La ciutat ha retut homenatge als patrons de la localitat, el Salvador, l’Esperança i Sant Roc, en un emotiu dia. Centenars de persones d’altres municipis s’han acostat a la localitat per a gaudir dels molts actes programats durant els deu dies de la Fira.La missa solemne en honor al Santíssim Salvador ha iniciat el tercer dia de festes, amb la participació de la Archiconfraria dels Sants Patrons de la ciutat d’Alzira. L’ofici religiós ha comptat amb la participació de les Reines de la Fira, les seues corts d’honor; la corporació municipal, amb l’alcalde Ximo Huguet al capdavant; i la Junta de Festes, presidida pel regidor de Festes Asensio Blaya. A l’eixida, la comitiva s’ha dirigit a la Casa de la Cultura, on l’alcalde i les reines han estampat el primer tampó del segell commemoratiu de la XXV Exfilnucol organitzada pel Centre Filatèlic, Numismàtic i de Col·leccionisme Ibn al-Abbar.

A la vesprada, ha tingut lloc el concert musical de la Banda Simfònica i Cor de la Unió Musical Santa Cecília d’Onda, dirigit per Daniel Gómez. Ja a les 20 hores, milers d’onders han omplert els carrers per a veure la tradicional processó en honor als patrons en la qual han participat les Reines, les seues corts d’honor i autoritats. Un dels moments més esperats ha arribat quan els milers de devots, concentrats al Raval de Sant Josep, han cantat junts l’himne del Santíssim Salvador. La jornada religiosa ha finalitzat amb un gran espectacle de focs artificials des del castell d’Onda.

Així mateix, en la parcel·la d’actuacions musicals, els onders i visitants podran presenciar a la nit el concert de l’Orquestra Simfònica de la SAMVO juntament amb Paco Arrojo, amb un repertori que farà les delícies dels presents i que significarà un plus en l’oferta cultural de les celebracions. D’altra banda, en els carrers es pot gaudir de diferents orquestres i a altes hores de la matinada, al pavelló Víctor Cabedo se celebrarà un festival de DJ’s. A més, la Fira també ofereix altres opcions d’oci com la divertida obra de teatre Aguacates, que es representa al Teatre Mònaco.

Per al dilluns està programat el cercavila infantil amb la participació de la Reina Infantil i la seua cort d’honor, així com els diferents centres educatius de la localitat. A les 13.00 hores a l’aparcament Ibn al-Abbar, al costat del pavelló Víctor Cabedo es podrà gaudir de les paelles de les penyes, amb la novetat que enguany finalitzarà la festa amb l’orquestra New Limite. Ja a la vesprada, a partir de les 18.00 hores tindrà lloc l’ofrena de flors a la patrona, amb l’assistència de les corts d’honor, autoritats i reina i dames d’altres anys, per la celebració del 150 aniversari de la Fira. Posteriorment, se celebrarà la missa solemne en honor a Nostra Senyora de l’Esperança.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.