Onda presenta la programació de les II jornades tècniques ‘Ciutats sense contaminants’

El tinent d’alcalde de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, amb el portaveu d’Onda Sí Se Puede, Manuel Escrig, han presentat avui les segones jornades tècniques ‘Ciutats sense contaminants’ que se celebraran els pròxims dies 29 i 30 de setembre a la Casa de la Cultura. Aquesta iniciativa pertany a la campanya ‘Onda Ciutat Verda 2020’ amb l’objectiu de crear una ciutat més sostenible i saludable. Ángel Badenas, ha explicat que “per a nosaltres és molt important que tots els onders tinguen la informació necessària i de fonts especialitzades sobre preocupacions reals com pot ser l’efecte de les antenes de telefonia”.

Els assistents aprendran sobre possibles efectes secundaris de productes o eines que utilitzem en l’era tecnològica, al mateix temps que es resoldran dubtes concrets que podran plantejar als ponents de les jornades, “perquè vénen sobretot a escoltar totes les preguntes que la ciutadania tinga”, ha assenyalat Ángel Badenas. Manuel Escrig ha destacat que “els ponents són persones de reconegut prestigi acadèmic vinculades a les associacions de protecció del medi ambient Ecologistes en Acción, Fundación Alborada i Hogar sin tóxicos”.

El primer dia s’inauguraran les jornades amb una exposició i presentació, a les 10 hores, que seguirà amb la ponència ‘Ríos Hormonados’, per Koldo Hernández, portaveu de l’àrea de Contaminants Hormonals d’Ecologistas en Acción. A continuació la xarrada ‘Por qué me lo venden si es dañino?’, a càrrec d’Irene Aterido, sociòloga especialitzada especialitzada en Salut, Sanitat i Sexologia; i més tard ‘No es ciencia, és política’ per Koldo Hernández. A la vesprada, Pedro Belmonte, professor i responsable estatal de l’àrea de Camps Electromagnètics d’Ecologistas en Acción, exposarà la seua ponència ‘Telefonía móvil y contaminación electromagnética’; seguida de ‘Ftalatos: disruptores endocrinos con efectos nocivos para la salud humana’, de Carlos de Prada, periodista especialitzat ONU, i responsable de Hogar sin tóxicos.

El segon dia, a partir de les 10.15 hores, es realitzarà la xarrada ‘Bisfenol-A, metales y otros contaminantes en alimentos’ de la mà de Ruth Echeverría, llicenciada en Física i Màster en Física Biomèdica; ‘Alimentos con residuos de pesticidas alteradores hormonales. Una grave amenaza para la salud consentida por las autoridades’ amb Carlos de Prada, i finalitzarà amb ‘Un asunto tóxico’ en la qual Koldo Hernández explicarà com el lobby de la indústria química va bloquejar l’adopció de mesures contra els disruptors endocrins.

Finalment, tant Badenas com Escrig han animat a la ciutadania al fet que “participen en  aquestes jornades gratuïtes perquè pensem que són molt interessants i útils, ja que acudeixen ponents de reconegut prestigi”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.