Onda i la Conselleria renoven el conveni per a les ajudes de rehabilitació

L’Ajuntament d’Onda ha renovat el conveni amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a continuar fins a final del 2018 amb el projecte d’Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU). Aquest conveni estableix una subvenció per a l’exercici 2018 de 977.000 euros dels quals el Ministeri de Foment aporta 813.761 euros i la Generalitat participa amb 163.176 euros. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha signat al costat de la consellera, María José Salvador, aquest acord que cerca la col·laboració entre administracions, ja que també està implicat el Ministeri de Foment. Huguet ressalta la importància d’aquesta ampliació “per a poder aprofitar al màxim unes ajudes que poden aconseguir fins als 3,5 milions d’euros en la nostra localitat. Amb açò, volem impulsar la part més antiga de la localitat i l’economia local, ja que pot significar una bona inversió en reformes que es poden dur a terme per empreses onderes. Aquesta ha sigut una aposta del nostre equip de govern que es va iniciar amb la legislatura i amb la creació de l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació, que està funcionant molt bé i col·laborant amb els beneficiaris d’aquestes ajudes de l’ARRU”.

En aquests moments, a Onda existeixen 15 expedients en marxa, vuit en la primera convocatòria i set en la segona, que inclouen una obra finalitzada que està a l’espera de tramitar la justificació i tres obres que ja estan en marxa. Així, existeixen sis expedients amb qualificació provisional, dues amb informe tècnic a l’espera de ser remesos a la Conselleria, quatre que s’estan tramitant en el consistori i dos que estan pendents de llicència de l’Ajuntament i de la Conselleria de Cultura. Amb açò, es pot dir que s’haurà invertit en obra a Onda un total de 572.000 euros, dels quals s’hauran subvencionat 444.000 per part de les tres administracions implicades.

L’alcalde explica que “volem construir Onda entre totes i tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es van a poder engegar un bon nombre d’obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l’aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seua modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls per a empreses locals de sectors relacionats amb la construcció”.

Així mateix,  la consellera María José Salvador i l’alcalde Ximo Huguet, han signat un segon conveni de col·laboració per al foment i dinamització de la rehabilitació i la regeneració urbana com a instrument necessari per a coordinar actuacions conjuntes en aquesta matèria i l’Ajuntament d’Onda passa a formar part de les Oficines d’Informació i Rehabilitació (OIR) i establirà i un punt d’informació per a oferir als ciutadans, professionals i empreses del sector tota la informació relativa sobre la importància de la rehabilitació. Amb la signatura d’aquest conveni l’Ajuntament d’Onda estarà present en la Taula de Rehabilitació, en la xarxa OIR, en la web i en les xarxes socials vinculades a aquesta qüestió. Igualment col·laborarà en l’Estratègia Valenciana per a la Renovació Urbana i amb l’Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana. A més, facilitarà informació per a la determinació d’Àrees Urbanes Sensibles i fomentarà la implantació d’Informe d’Avaluació d’Edificis, IEE. Aquest conveni ha sigut ja subscrit per més d’un centenar d’ajuntaments de la Comunitat i, concretament a Onda, funcionarà a través de l’Oficina Municipal que el consistori ja té en marxa.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.