Onda contínua T’acompanyem amb un curs de carreter

L’Ajuntament d’Onda continua amb el pla d’inserció sociolaboral T’acompanyem per a persones majors de 45 anys. En aquest cas, durant tres dies s’està duent a terme uns cursos a mida d‘Elevació i Manutenció de Càrregues, que es tracta d’una formació teòric-pràctica de carretó frontal i carretó lateral retràctil. Així, l’alcalde Ximo Huguet, ha assegurat que “des del departament de Política Social, que dirigeix la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella, i el departament de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, es treballa conjunta i coordinadament per a aconseguir que amb aquests programes Onda seguisca avançant cap a un model de ciutat totalment inclusiu. Gràcies a una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de fons socials europeus, hem incorporat al consistori quatre tècnics d’ocupació, una auxiliar administrativa, una treballadora social, un psicòleg i un educador, perquè guien a aquestes persones de difícil inserció en itineraris de cerca activa d’ocupació, oferint atenció psicosocial, orientació i formació”.

Des que va començar la legislatura, l’equip de govern ha engegat multitud d’iniciatives per a fomentar la inclusió social i aquest pla ve a complementar l’àmplia oferta que situa a Onda com un referent en aquest aspecte, “ja que el nostre pressupost destinat a serveis socials està molt per sobre de la mitjana autonòmica. Som una de les ciutats de la província que més col·labora amb la seva ciutadania en diferents aspectes. El nostre objectiu és disminuir les desigualtats i crear oportunitats per a tots i garantir drets, perquè entre tots podrem crear una ciutat millor”, explica l’alcalde.

La Conselleria, a través de la direcció general d’Inclusió Social, ha resolt per a l’Ajuntament d’Onda aquesta subvenció de 147.762 euros per a itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social que anirà destinada, majoritàriament a les despeses de personal que assessorarà als beneficiaris en el procés. L’objectiu específic és millorar la inserció social i laboral d’aquestes persones, desenvolupant capacitats individuals i suports grupals. Entre moltes altres coses, s’ofereix una atenció individualitzada per a dur a terme un diagnòstic, l’alfabetització digital d’aquestes persones i una altra sèrie d’acompanyaments per a millorar les característiques i potenciar el seu desenvolupament competencial. A més, se’ls ofereix intermediació laboral i pràctiques d’aprenentatge.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.