Onda tanca la Fira Medieval amb un nou èxit de participació

Las previsions meteorològiques de pluja no han sigut obstacle per als onders i visitants que, al llarg d’aquest cap de setmana, han inundat la ja tradicional Fira Medieval, que ha aconseguit un gran èxit de participació i assistència.

Des de la vesprada del divendres, la localitat s’ha traslladat en el temps fins a l’Edat Mitjana, engalanant para tal efecte els carrers del centre històric i amb el castell com a icona d’excepció. Un castell que dóna a Onda el privilegi de tenir l’única Fira Medieval de la província que discorre dins d’una fortificació, la qual cosa dota a l’esdeveniment d’un plus inigualable. Ximo Huguet, alcalde de la localitat, ha explicat que “aquest esdeveniment té cada any més renom i popularitat gràcies al treball que es desenvolupa des de l’àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas. L’acceptació i participació dels onders i tot el que l’envolta fan que siga triada cada vegada més pels turistes, no solament de la província, sinó també per milers de visitants de tot el país i estrangers”.

Amb el pregó que va servir de tret d’eixida en la vesprada del divendres, onders i visitants van començar a omplir els carrers i viure una infinitat d’activitats, al llarg dels tres dies, ideades per a tots els gustos: justes de cavallers, cercaviles de ballarines d’orient, desfilades de cavallers, espectacles de foc o el tradicional mercat. Tant la Tourist Info com el punt d’informació situat al castell, han registrat unes dades molt positives, més encara si es tenen en compte les previsions meteorològiques. Aquest fet també ha sigut confirmat pels hostalers locals, els qui afirmen que han multiplicat els serveis que han realitzat al llarg d’aquest cap de setmana. Per açò, l’alcalde d’Onda ha destacat que “la realització d’aquest esdeveniment s’ha convertit en un important motor en la dinamització de l’economia d’Onda i crea noves oportunitats per als onders”.

Per a concloure, l’alcalde ha valorat de forma positiva aquesta nova edició, “en la qual Onda ha acollit a molts visitants i els veïns han pogut viure una experiència única, sempre protegits per un gran dispositiu de seguretat, la qual cosa ha fet que la Fira haja sigut un èxit”. En aquesta línia, Huguet ha mostrat el seu agraïment a la Policia Local d’Onda per les actuacions realitzades al llarg del cap de setmana, dins del pla especial de seguretat que s’havia organitzat. També ha donat les gràcies als membres de l’agrupació local de Protecció Civil, per la seva presència en els actes on se’ls ha requerit i com no a tota la ciutadania d’Onda, que s’ha bolcat donant mostra del seu caràcter hospitalari i acollidor,  especialment a l’Associació de Cavallers Medievals d’Onda, als integrants de l’Escola Municipal de Teatre que han sigut els protagonistes de la teatralització dins del mercat i el castell i a tots aquells que han obert els seus racons del centre històric als visitants com, per exemple, els veïns del carrer Sant Joan.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.