Onda preveu dues actuacions mediambientals en el terme municipal

L’Ajuntament d’Onda té previstes dues actuacions mediambientals que es desenvoluparan en aquest pròxim mes de setembre en el terme municipal per a condicionar diversos espais de la localitat i aconseguir millorar les condicions ambientals i els recursos naturals del municipi. Així, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Ángel Badenas, ha explicat que “són dues actuacions que cerquen maximitzar el gran patrimoni natural del que disposem en la nostra localitat i anar esmenant les problemàtiques que sorgeixen, ja siga pel mal ús que fem les persones o pel pas del temps. L’equip de govern que dirigeix l’alcalde, Ximo Huguet, ha sigut sempre molt acurat amb el medi ambient i durant la legislatura hem desenvolupat múltiples accions per a la cura del nostre entorn, ja que pensem que, si tenim major sostenibilitat, la qualitat de vida de la ciutadania també augmenta”.

Una primera acció es desenvoluparà en les sendes homologades que transcorren per Onda. Una brigada forestal i tècnics especialistes en sendes duran a terme un informe de l’estat d’aquests camins que serveixen per a conèixer millor l’entorn natural de la ciutat i la Serra d’Espadà. L’altra actuació prevista es desenvoluparà en el vessant del castell, la zona del jardí botànic i les zones limítrofes amb els carrers Borriana i Tremedal i consisteix en l’eliminació de plantes alóctones invasores i la neteja dels residus acumulats que s’hagen pogut acumular pel mal comportament d’algunes persones. Aquesta actuació comptarà amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient.

Badenas ha assenyalat que “aquestes actuacions mediambientals, que es realitzaran amb mitjans mecànics i manuals, estan planificades per a setembre tenint en compte la no conveniència de dur-les a terme durant el període estival, sobre la base de la llei Forestal, entre altres raons, com a prevenció de possibles incendis” i ha afegit que “des de l’àrea de Sostenibilitat anem a seguir actuant, en la mesura de les nostres possibilitats, per a mantenir l’ampli patrimoni natural d’Onda en les millors condicions i optimitzar els recursos per a actuar en les majors zones possibles”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.