Onda neteja camins, embornals i la Rasa Sala per a prevenir inundacions

L’Ajuntament d’Onda està intensificant en els últims mesos els treballs de neteja i manteniment de barrancs, cunetes i camins rurals i embornals, amb l’objectiu de garantir un òptim estat de les infraestructures de desguàs de pluvials davant la previsió que puguen produir-se episodis de pluges torrencials o gota freda en la pròxima tardor.

Les brigades han realitzat durant les últimes setmanes la neteja de diferents embornals de la ciutat, extraient la brutícia, fulles i papers que s’acumulen dins i que dificulten la recollida d’aigua en els dies de pluja. Així mateix, en els últims mesos s’han netejat camins rurals i s’han executat tasques de neteja de les zones més sensibles del barranc de la Rasa Sala. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que, “des de l’àrea de Territori i Sostenibilitat que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, s’han coordinat aquestes tasques per a minimitzar els problemes que causen les pluges torrencials que solen succeir en aquest territori entre els mesos de setembre, octubre i novembre. Sempre gestionem amb responsabilitat per a evitar al màxim els riscos que es poden originar amb aqueix tipus d’inclemències meteorològiques”

L’alcalde ha recordat que “la zona de Rasa Sala sol ser una de les quals més problemes ocasiona quan plou, ja que sol acumular-se mala herba. És per açò que intensifiquem ara les tasques de neteja que realitzem durant tot l’any, per a evitar en tot el que puguem que una zona com aqueixa s’inunde en cas de pluges torrencials i puga originar altres problemàtiques”.

De la mateixa manera, cal recordar que l’equip de la Brigada Verda que està realitzant els treballs està format cinc peons forestals. D’aquesta manera, el consistori ha donat una nova oportunitat a cinc onders aturats que durant sis mesos realitzen treballs de conservació i millora de la xarxa de sendes rurals homologades del municipi, i se centren en l’esbrosse i neteja de solars i terrenys municipals no desenvolupats urbanísticament. Així mateix, l’alcalde ha afegit que “els barrancs importants que existeixen a Onda, que no són competència de l’Ajuntament, sinó de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, també han d’estar en condicions, per la qual cosa insistim que es realitze també el seu manteniment des d’aquest organisme, per a evitar inundacions com ja han ocorregut en el passat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.