Onda millora el museu del castell per a fer-lo més inclusiu

L’Ajuntament d’Onda ha millorat el museu del castell per a fer-ho més inclusiu en un projecte global d’accessibilitat per a tot el recinte. En aquest cas, el vídeo que explica la història del Castell es projecta en diversos idiomes, però ara també en llengua de signes i amb subtítols amb l’objectiu de fer arribar a tots els visitants el valor d’aquest important recurs patrimonial d’Onda. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat el castell d’Onda, a dos dies del començament de la Fira Medieval, i ha comprovat de primera mà les accions que es van a desenvolupar per a millorar els accessos al castell per a crear un itinerari accessible que permetrà el pas a la Alcazaba des de la porta del Castell passant pel Museu amb una inversió de 145.000 euros que destinarà la Generalitat a través de Fons Feder.Així, Ángel Badenas, tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, ha acompanyat al representant autonòmic i ha explicat que “des de l’Ajuntament estem adherits al Codi Ètic del Turisme Valencià i ho hem plasmat en un projecte per al nostre major reclam turístic. Aquestes accions ens van a posar en la primera línia de castells accessibles perquè pensem en totes les persones que vénen a gaudir del gran patrimoni natural i cultural de la nostra ciutat”.

Per la seua banda, Colomer ha destacat “l’aposta d’Onda pel turisme inclusiu i accessible, en sintonia amb els valors del Codi Ètic que ara s’han integrat en la nova llei d’Oci, Turisme i Hospitalitat. Atendre a aquest segment de la demanda que és el de les persones amb diversitat funcional és una obligació ètica i moral i també interessant des del punt de vista econòmic” i ha afegit que “des del nostre departament hem col·laborat estretament amb Onda per a engegar el projecte d’accessibilitat i volem agrair i felicitar a aquest Ajuntament pel treball que s’ha fet per a fer de l’hospitalitat una bandera, que a més de ser èticament responsable, també és un avantatge competitiu”.

Badenas ha conclòs que “en el castell, al llarg del temps, s’han dut a terme molts treballs, sobretot de recuperació. Però ara la nostra aposta és per millorar un altre tipus de qüestions que ho facen més fàcil de visitar per a totes les persones que així ho desitgen. Anem a seguir sol·licitant l’ajuda de totes les administracions, que sempre s’han implicat amb aquest monument i volem agrair a Francesc Colomer i tot el seu equip que hagen apostat per Onda tal com ho porten fent des del principi de legislatura. Per a aquest equip de govern el turisme és una important font de dinamització econòmica i ho vam demostrar des del primer dia que vam accedir al càrrec i anem a seguir treballant per potenciar que les visites a la nostra localitat, a més d’augmentar en nombre, augmenten en qualitat i tinguen una bona experiència, ja que la millor publicitat del nostre patrimoni és la que es realitza per un visitant satisfet”

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.