Onda es vestix de l’Edat Mitjana

Des de les 18.30 hores d’aquest divendres, 10 d’agost, Onda es trasllada a l’Edat Mitjana amb un esdeveniment únic que converteix al centre històric i el castell en un escenari de luxe, tant per als onders com per als visitants. Els carrers, places i la gran fortalesa s’han engalanat amb banderes, penons, torxes i bales de palla per a endinsar a tot el que s’acoste a la Fira, en el més pur ambient medieval. A més, per a augmentar més la sensació, les zones més emblemàtiques es complementaran amb concerts de música antiga, torneig de cavallers, espectacles de màgia i foc o tallers infantils, entre moltes altres activitats previstes.Ángel Badenas, tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, ha comentat que “des que el Mercat Medieval ha obert els seus llocs a veïns, visitants i turistes, l’activitat no ha cessat en el primer dia de gaudir d’aquest esdeveniment que ja s’ha convertit en una tradició estiuenca i un referent turístic-cultural a nivell autonòmic. Onda té un gran patrimoni cultural i natural i aquests dies de la fira és un gran moment per a gaudir-ho, per açò, des de l’equip de govern hem treballat durament per a crear un esdeveniment d’aquestes característiques, que puga servir d’atractiu per a incrementar la quantitat i la qualitat de les nostres visites”.

En la plaça del Almudín, Ibn Al Abbar ha sigut l’encarregat de realitzar el pregó d’obertura i, posteriorment, ballarines d’orient, soldats, cavallers, músics i personatges arribats des de terres llunyanes han dut a terme una cercavila per a iniciar la Fira Medieval i els tres dies de festa i algaravia. D’entre les actuacions celebrades durant la jornada, han destacat l’arribada dels cavallers al campament a lloms de les seues muntures primer i, més tard, la rebuda al poble per part del rei Zayyan, la reina i la princesa en la alcassaba del castell. Però sense dubte, l’esdeveniment més bonic i vistós ha sigut la desfilada de torxes nocturna dels soldats del rei pels carrers del mercat, culminat amb combats cos a cos.

Badenas ha recordat també que Onda disposa d’una Tourist Info situada en ple centre històric, en el carrer Ceramista Peyró, “a aquest punt d’informació, se suma el que se situa en el castell que, juntament amb la col·laboració dels veïns d’Onda, segur aconseguiran que el visitant estiga informat i visca una experiència inoblidable durant la seua estada en la ciutat. És molt important per a aquesta fira la implicació de la gent, la qual cosa la converteix en la més especial de les que se celebren en el nostre entorn”.

Aquest dissabte el Mercat obrirà les seues portes a les 11.00 del matí fins a les 23.30 de la nit, de la mateixa forma ho farà el diumenge. I encara que enguany no hi ha un horari de descans a mig dia estipulat, els comerciants i artesans podran prendre’s un descans en el moment que ho consideren oportú. Pel que fa referència a les activitats amb les quals podran gaudir els visitants demà dissabte, destaca la recaptació d’impostos -a les 11.00 hores al llarg del mercat- amb algun cavaller negant-se a pagar-los, la qual cosa provocarà duels i altercats entre ells; i l’arribada de la inquisició a la ciutat -a les 22.30 hores en el castell i els carrers- acompanyada per un espectacle teatral i pirotècnic.

Finalment, el municipi espera rebre una important afluència de públic en aquesta festa medieval que cada any se supera i atrau més visites. “Per aquest motiu, des del consistori s’ha engegat un protocol de seguretat, que a més servirà per a reforçar les mesures especialment en els llocs on es duen a terme espectacles de gran format, que mouen un públic més massiu. Sabem de la importància que té per a la localitat aquesta fira i hem posat treballat i gestionat amb eficiència perquè siga tot un èxit”, ha conclòs Badenas.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.