Els cavallers medievals conquisten la madina d’Onda

Els carrers del centre històric d’Onda s’omplen de milers d’onders i visitants que gaudeixen d’un esdeveniment inigualable a la Comunitat Valenciana, l’única Fira Medieval que se celebra dins d’un castell de l’època. El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, fa “un balanç positiu dels primers dies de l’esdeveniment que estan transcorrent amb molta afluència de públic. Els nostres restaurants han omplert les seves sales de manera contínua més allà dels horaris habituals, donant un servei molt professional i que demostra l’alt grau de participació dels nostres visitants en aquesta fira i l’impacte econòmic que açò està suposant per a la nostra ciutat. A més de promoure el nostre patrimoni cultural i natural, aquesta ha sigut la intenció de l’equip de govern que dirigeix l’alcalde, Ximo Huguet, des que vam començar la legislatura, promoure l’economia local promocionant les visites al nostre municipi amb, entre d’altres, esdeveniments com aquest”.

Des que s’obrira, el divendres a la vesprada, amb el tradicional pregó, personatges com a cavallers, donzelles, artesans, músics o bufons s’han barrejat amb el públic que no ha volgut deixar passar l’oportunitat de viure de primera mà la gran quantitat d’activitats programades per a aquesta edició o simplement fer-se un volt pel tradicional mercat i admirar les obres que els mercaders i artesans ofereixen. Ja ahir dissabte, han cridat molt l’atenció els combats de cavallers cos a cos en els carrers del mercat al llarg del matí, però sens dubte, un dels actes que més gent atrau són les justes a cavall dins dels murs del castell. La jornada finalitzarà a la nit amb un altre acte espectacular, l’Akelarre, que ha portat al llarg de tot el centre històric una actuació que combinarà teatre i pirotècnia, i farà vibrar a uns carrers abarrotats de gent.

Per al diumenge restarà l’última jornada, però no per açò menys important. Els cavallers i les ballarines d’orient tornaran a prendre els carrers amb cercaviles, i les princeses eixiran a la recerca de pretendents pel mercat. Ja a la vesprada, poetes ensenyaran els seus millors versos per a aconseguir el favor de la princesa, previ a les últimes justes a cavall que tornaran a omplir el castell de públic abans del sopar. Per a la nit restarà la desfilada de torxes de soldats i cavallers que s’acomiaden de la localitat; i tancarà aquesta edició el conjur de ‘La Queimada’, un espectacle d’elaboració màgica i pirotècnica d’una queimada que, posteriorment, podrà ser degustada pel públic.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.