Una dotzena d’empreses opten a la reurbanització de la plaça Sinagoga

Un total de 12 empreses s’han presentat a la licitació de les obres de reurbanització de la Plaça de la Sinagoga que es van a escometre des de l’Ajuntament d’Onda i que tenen un pressupost inicial de 459.000 euros. No obstant açò, el consistori sol·licitarà la revisió de les ofertes de sengles signatures que podrien haver incorregut en una baixa temerària, segons els informes tècnics. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, assegura que “els tècnics municipals han considerat oportú reclamar a aquestes dues companyies que justifiquen raonadament i documentalment l’oferta econòmica presentada. Hem d’assegurar-nos que l’empresa a la qual adjudiquem les obres va a dur a terme els treballs en els terminis estimats, aquestes obres no poden permetre’s més retards i des de l’Ajuntament anem a vetlar pels interessos de la ciutadania en tot moment”.

Després que la Conselleria haja pres les regnes del projecte, quan les cerques efectuades van trobar restes arqueològiques importants, “el departament d’Urbanisme que dirigeix la regidora, Marta Piquer, ha anat aplicant totes les mesures que ens ha sol·licitat l’ens autonòmic i finalment el projecte s’ha desbloquejat. Gràcies a les gestions que aquest equip de govern ha dut a terme, l’entorn comptarà amb les mesures que els veïns de la zona han sol·licitat i que la Generalitat ha considerat que són viables i s’adeqüen amb els requisits que han de complir-se quan existeixen troballes d’aquest tipus, com, per exemple, que queden ben visibles”.

Així, des del consistori onder esperen poder adjudicar les obres i que donen començament com més prompte millor per a poder finalitzar amb les molèsties que s’hagen pogut ocasionar, sobretot, als habitants de la zona. “Volem demanar disculpes, però davant un projecte d’aquest tipus hem de ser molt respectuosos amb els tràmits i amb el patrimoni. No podem comprendre com el projecte que es va realitzar en la legislatura anterior es va dur a terme sense fer cap tast arqueològic, quan tot feia indicar que en aqueixa zona podien eixir a la llum restes importants com els quals es van trobar. Juntament amb la Conselleria, hem hagut de redactar un nou projecte i engegar-ho, sempre escoltant a la ciutadania, que és, al final, qui ha de fer ús d’aquest tipus d’obres”, explica Huguet.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.